گفتمان اورینتالیسم در پوشاک سینمای لئوس کاراکس (مطالعه موردی: فیلم موتورهای مقدس)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی هنرهای معاصر و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ARTCONF01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سادات هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشدطراحی پارچه و لباس،موسسه آموزش عالی کمال الملک،نوشهر،ایران

پروانه قاسمیان دستجردی

استادیار گروه طراحی پارچه و لباس،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه علم و فرهنگ،تهران.ایران

چکیده

شرق گرایی در پوشاک فیلم، از لحاظ فرهنگی، دلالتهای جسمانی را با شخصیتها وفق داده در هویت آنها نفوذ میکند. اورینتالیسم از زمان تعریف آن در ۱۹۷۸ توسط ادوارد سعید، مفهومی مهم در زمینه ی علوم اجتماعی است. اما این رهیافت طی زمان و بالا رفتن سواد رسانه ای دیگر آن کارآمدی سابق را ندارد و متفکران ضمن تصدیق اهمیت آن در گفتمان معاصر، با نوسازی، بازآرایی و به چالش کشیدن این تئوری به دنبال موقعیتهای تازه ای هستند که توسط جهانی شدن پیشنهاد شده است. در نتیجه غربی زدایی مطالعات فیلم از جمله تکثر فرهنگی چند کانونی به عنوان روشی نوخاسته هدف خود را مرکز زدایی از غرب قرار داده است نه طرد غرب یا جابه جایی مرکزها. هدف این پژوهش پاسخ به این پرسش است که طراحی پوشاک فیلم موتورهای مقدس چگونه باعث ایجاد گفتمان اورینتالیسم شده است. این تحقیق، پژوهشی کیفی به شیوه ی توصیفی تحلیلی است که در آن گفتمان شکل گرفته توسط پوشش شرقی بازنمایی شده در سکانس آقای" مرده" با توجه به بافت، متن و نظرات پژوهشگران غربی، مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان از اثبات وجود گفتمان اورینتالیسم در فیلم با پیروی از کلیشه های مرتبط با شرق و در عین حال شکل گیری گفتمانی انتقادی از طریق دگردیسی پوشاک غربی به شرقی، جهت مذمت فرهنگ غرب دارد.

کلیدواژه ها

اورینتالیسم، پوشاک فیلم، موتورهای مقدس، لئوس کاراکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.