واکاوی تاثیر طهارت بر سلامت انسان از منظر آیات و روایات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی سلامت،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWHEALTH01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفضل اله میرزینلی

دانشجوی دکتری تفسیر تطبیقی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم

چکیده

در آموزه های اسلامی بر تحصیل طهارت تاکید ویژه ای وجود دارد؛ بلکه پاکیزگی اساس دین اسلام است. در لسان قرآن کریم انسانهایی که در تحصیل طهارت اهتمام فروانی دارند محبوب خداوند هستند. طهارت در قرآن و روایات به دو شکل جسمانی و روحانی بیان شده است. انسان موجودی است دارای دو ساحت جسم و روح؛ و جسم و روح دائما در حال تحول و دگرگونی و حرکت در یک مسیر پر تلاطم قرار دارند و آلودگیهای ظاهری و معنوی جزء لاینفک این حیات است؛ بنابراین انسان باید به دنبال زدودن ناپاکیها از جسم و روح خود باشد لذا مسئله طهارت به عنوان یک اصل راهبردی اسلامی میتواند سهم بسزایی در سلامت انسان ایفاء نماید. قرآن کریم در وهله اول و روایات اسلامی به عنوان تفسیر قرآن به اصل طهارت و در دو ساحت جسمانی و روحانی عنایت خاصی دارد. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی به بررسی و تحلیل آثار مثبت تحصیل طهارت بر پایه آیات و روایات و کتب فقهی، پرداخته است. بر اساس یافته های این پژوهش، اصل طهارت در اسلام که به اشکال وضو، غسل و تیمم مطرح است در وهله اول به طهارت جسم منجر میگردد و تاثیر مثبتی نیز در تحصیل سلامت روح و روان انسان دارد.

کلیدواژه ها

قرآن، روایات، طهارت، جسم، روح، سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.