بررسی نقش تکافل خرد در توسعه اقتصاد روستایی ایران ( مطالعه موردی :روستاهای شهرستان فسا)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MWTCONF10_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی آتشین

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی، دانشگاه پیام نور کرمان-واحد سیرجان

دکترحسین رشیدی نژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور کرمان

دکترجواد طاهری زاده اناری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور کرمان

چکیده

برنامه ریزی توسعه اقتصاد روستایی، در سال های گذشته همواره مورد توجه محققین مختلف بوده و ایده ها و راه کارهای مختلفی نیز در این زمینه بیان شده است. از مهم ترین عوامل توسعه نیافتگی روستاها، می توان به کمبود منابع مالی، توان مدیریتی پایین و کمبود مدیران متخصص در حوزه های مختلف توسعه روستایی اشاره کرد. در صورت پیاده سازی مناسب سیاست های توسعه اقتصادی در روستاها می توان شاهد نتایج درخور توجهی مثل، افزایش سطح کارایی افراد با سرمایه گذاری در بهداشت و آموزش ، تسهیل دسترسی فقرا به مهارت ها، افزایش بهره وری و نیز تنوع بخشی به فعالیت های کشاورزان خرد ازطریق تامین اعتبارات خرد مورد نیاز آن ها، تاسیس و ارتقای توان صنایع دستی، ایجاد انگیزه برای فعالیت روستاییان از طریق رفع موانع رشد اقتصادی و بهبود دسترسی آن ها به منابع مورد نیاز تولید بود. در سال های گذشته، استفاده از روش تکافل خرد در تشکیل صندوق های مالی در روستاها و ارائه بیمه خرد توسط این صندوق ها به جای بیمه های مرسوم پیشنهاد گردیده است. در این تحقیق، فراتر از تحقیقات قبلی انجام شده در مورد استفاده از اصل تکافل در ارائه خدمات بیمه ای ، می خواهیم حوزه عملکرد موسسات تکافلی مورد نظر را گسترش داده و ضمن ارائه خدمات بیمه ای، اهداف توسعه ای در روستاها را هم دنبال کنیم. به نظر می رسد، با استفاده از ظرفیت بالقوه پس اندازهای ساکنین هر روستا، می توان یکی از مهمترین مشکلات توسعه نیافتگی روستاها ( کمبود منابع مالی) را حل کرد. برای انجام این کار، با استفاده از منابع علمی مرتبط با توسعه اقتصاد روستایی، مهم ترین معیارهای توسعه در روستاها را شناسایی کرده و در راستای ارائه راه کار برای حل مشکلات مالی طرح های توسعه ای در روستاها ، تاسیس موسسات مالی بر اساس روش تکافل خرد را پیشنهاد داده ایم.

کلیدواژه ها

تکافل خرد، کفالت همگانی، توسعه اقتصاد روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.