بررسی تحمل به سرمای جوانه گل دوتوده زغال اخته ایران در منطقه قزوین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_923
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سمیعی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی

سعید پیری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

محمدعلی نجاتیان

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین

فاطمه خدابنده لو

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی وا

چکیده

بررسی عوامل محدود کننده پرورش زغال اخته برای توسعه کشت آن حائز اهمیت زیادی است. هدف از تحقیق حاضر بررسی محدوده تحمل به سرمای عمده ترین توده های محلی زغال اخته منطقه طارم سفلی قزوین بود. بدین منظور اعمال تیمار سرما در پنج سطح دمایی شامل 4+، 2+،0، 2-، 4- و در دو مدت زمان سرمادهی 3 و5 ساعت در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در مرحله جوانه های متورم شده دو توده زغال اخته طی سال 89-88 صورت گرفت. نتایج نشان داد که دامنه تغییرات هدایت الکتریکی در جوانه ها از حداقل 62/50 تا حداکثر 4/520 میکروزیمنس در سانتیمتر و اسیدیته نمونه ها از 95/6 تا 19/8 متغییر بوده است. به عبارت دیگر تاثیر شدت سرما بر تغییرات هدایت الکتریکی کاملاً صعودی و جهشی بود ولی تغییرات اسیدیته روند صعودی کند و گاهاً ثابت داشت. بیشترین میزان هدایت الکتریکی ناشی از تخریب بافتها و به عنوان شاخص تعیین آسیب سرما در جوانه گل در دمای 2+ و کمترین صدمات در دمای 4+ درجه سانتی گراد بدست آمد. از این رو دامنه تحمل سرمای جوانه گل زغال اخته بین 2 تا 4 درجه سانتی گراد برآورد می گردد

کلیدواژه ها

اسیدیته، جوانه گل، زغال اخته، سرمازدگی، هدایت الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.