مطالعه اقلیم و بررسی نحوه تغییرات دما و بارش جزیره خارک
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: ICPGO05_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 369
نویسندگان
استادیار، گروه فیزیک، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران
استادیار، اداره هواشناسی آبشناسی آبادان
مدیر کل اداره کل هواشناسی استان خوزستان
چکیده
در این مقاله از داده های ۴۰ ساله اصلاح شده ERA۵ که متعلق به مدلECMWF و متعلق به جزیره خارک است استفاده شده است. پارامترهای دما، تابش، میزان بارندگی و سرعت و جهت باد در منطقه مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به داده های موجود هیستوگرام ماهانه دما و بارش سالانه و دما و بارش ماهانه ترسیم شد. نمودار حداکثر و حداقل دمای ماهانه، بارش و روزهای ابری و بارانی در طول ماه های سال ترسیم گردید و سپس گلباد حاکم بر جزیره خارک و جدول مربطه فراهم شد و روند تغییرات دما و بارش ترسیم گردید. همچنین ضریب همبستگی بارندگی سالانه و پارامترهای دما و ساعت آفتابی و ابرناکی و رطوبت و سرعت باد محاسبه گردید. در این مطالعه مشاهد شد که روند کلی دمای سالانه و ماهانه در حال افزایش است ولی میزان بارش تجمعی سالانه تا سال ۲۰۲۰ تغییر قابل توجه ای را نشان نمی دهد اما میزان بارش ماهانه دارای تغییرات قابل توجهی است و این نشان می دهد که بارش به شکل رگباری رو به فزونی گذاشته است که به صورت شاخص این پدیده در ماه می و اکتبر بخوبی مشهود است. با توجه به مقادیر اندازه گیری شده می توان دریافت که از ماه می تا اکتبر عموما آسمان جزیره خارک صاف و بدون ابر است و گرمترین ماه های سال، ماه های جوئن، جولای و آگوست هستند و ترناک ترین ماه سال ماه فوریه است و بیشترین سرعت وزش باد متعلق به ماه های می و جوئن می باشد.کلیدواژه ها
دما، بارش، هیستوگرام، گلبادمقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.