بررسی تغییرات مکانی و فصلی جبهه های گرمایی خلیج فارس و دریای عمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO05_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر کارمی

دانشجوی دکتری فیزیک دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی، خرمشهر

محمد اکبری نسب

استادیار، دانشگاه مازندران، بابلسر

طاهر صفرراد

استادیار، دانشگاه مازندران، بابلسر

چکیده

جبهه های دمایی از اهمیت بالایی در مطالعات دریایی برخوردارند. شناسایی جبهه ها بصورت خودکار در سال ۱۹۹۲ توسط کیولا صورت گرفت. اولمان به توصیف فصلی جبهه ها در دریای شمال ایالات متحده پرداخت. هدف از این مطالعه بررسی جبهه های گرمایی دور از ساحل در دریای عمان و خلیج فارس است. با استفاده از داده های دمای سطح دریای ماهواره ی مودیس به صورت ماهانه در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴، با اعمال فیلتر میانی و الگوریتم شناسایی لبه ای SIED جبهه های دمایی قوی در دریای عمان و خلیج فارس شناسایی شدند. نتایج نشان داد که حضور جبهه ها در ماه های ژانویه ، فوریه ، مارس و آوریل در هر دوسال در دریای عمان محسوستر است. با آغاز فصل زمستان تا اوایل بهار و دوباره با شروع فصل پاییز تعداد جبهه ها بیشتر میشود و باقیمانده ی این جبهه ها با گرم شدن هوا و آغاز موسمی تابستانی همراه با جریان آب به سمت دریای عرب و اقیانوس هند حرکت میکنند. به طور کلی از ژوئن تا سپتامبر تعداد جبهه ها روند افزایشی و منسجمی را طی میکنند. در ژانویه خلیج فارس فاقد جبه ه است اما دریای عمان دارای جبهه هایی قوی، خوشهای و گاهی تداخلی بوده و یک جبهه ی قوی و پهن در مرکز دریا به وضوح دیده میشود. بلندترین و منسجم ترین جبهه های ۲۰۱۴ دریای عمان را میتوان در ماه های ژانویه، مارس، آوریل، اکتبر و دسامبر و در ۲۰۱۳ در ماه های ژانویه ، آوریل، می و اکتبر پیدا کرد.

کلیدواژه ها

خلیج فارس، دریای عمان، مودیس، SIED، جبهه ی دمایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.