شناسایی جدایه‌های قارچLecanicillium sp. عامل کنترل بیولوژیک بالشک مرکبات

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_913
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شعبانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

لطفعلی دولتی

گروه گیاه پزشکی دانشگاه زنجان

سیروس آقاجان زاده

موسسه تحقیقات مرکبات کشور

بهروز گلعین

چکیده

با توجه به رشد روز افزون جمعیت و نیاز به غذای بیشتر و تولیدات کشاورزی در جوامع بشری و استفاده بیش از حد از سموم شیمیایی در کنترل آفات و آلودگی محیط زیست، کنترل بیولوژیک آفات بعنوان یکی از روش‌های مهم کنترلی بیش از پیش مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. شناخت دقیق عوامل کنترل‌کننده طبیعی و ارتباط بین آنها و آفات در موفقیت کنترل بیولوژیک نقش اساسی دارد. به این منظور تحقیق حاضر جهت شناسایی یکی از عوامل کنترل کننده بیولوژیک بالشک مرکبات(Pulvinaria aurantii) یعنی قارچ Lecanicillium انجام گرفت. نمونه ها در تابستان 1389 از باغهای مرکبات شرق گیلان و غرب مازندران و از روی ارقام مختلف مرکبات، جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. پس از کشت در محیطPDA ، خالص سازی و شناسایی در محیط کشت اختصاصی PCA انجام گردید. با بررسی های ریخت شناسی و استفاده از کلید های رایج و معتبر دو جدایه muscarium Lecanicillium و aphanocladii Lecanicillium از سی نمونه خالص شده شناسایی گردید. بر اساس نتایج به دست آمده فراوانی قارچ Lecanicillium در شرق گیلان بیشتر از غرب مازندران بود.

کلیدواژه ها

بالشک معمولی مرکبات، کنترل بیولوژیک، مرکبات، Lecanicillium muscarium

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.