سکوت سازمانی: عوامل و پیامد ها و راهکارهایی درجهت مقابله با آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT04_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین زعفرانی

کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

تمایل کارکنان به بیان ایده ها، پیشنهادات و اطلاعات خود در مورد مسائل مربوط به کار برای یک سازمان موثر، امری ضروری است با این حال، شواهد به دست آمده از تحقیقات گذشته نشان داده است که کارکنان اغلب ترجیح می دهند در مورد پیشنهادات و نظرات خود سکوت کنند . در سکوت سازمانی کارمندان از اظهار نظر و بیان ایده های خود امتناع می کنند. این سکوت عوامل مختلفی دارد که این عوامل معمولا در دسته هایی مانند عوامل فردی، سازمانی، فرهنگی یا اجتماعی و مدیریت سازمان دسته بندی می گردد فارغ از اینکه علت این موضوع چیست، سکوت سازمانی با پیامدهای بسیاری همراه است که طیف این پیامدها از نارضایتی کارمندان شروع می شود و با خروج کارمندان از سازمان خاتمه می یابد. باتوجه به اهمیت این موضوع و هدر رفت منابع سازمان در اثر چنین موضوعی مسلما باید به راهکارهایی در جهت کاهش سکوت سازمانی و تشویق کارمندان به گفتگو دو طرفه اهمیت بالایی داد. پژوهش روبرو در ابتدا به بررسی تعاریف مختلف در زمینه سکوت سازمانی و رفتار آوا و آوای کارمندان و ... می پردازد سپس ریشه و عوامل به وجود آورنده سکوت سازمانی را بیان میکند و در ادامه به بررسی پیامدهای آن که وجوب ارائه راهکار در جهت کاهش آن را مشخص می سازد می پردازد. در انتها با توجه به عوامل و ریشه های شکل گیری این موضوع سعی در ارائه راهکارهایی عملی در جهت کاهش و از بین بردن سکوت سازمانی دارد.امید است که این پژوهش راهنمایی برای تحقیقات آینده و راهکارهایی در جهت کاهش این موضوع در سازمانها گردد.

کلیدواژه ها

سکوت سازمانی، پدیده سکوت، عوامل سکوت سازمانی، آوای کارکنان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.