بررسی اثرات توسعه گردشگری بر ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جهانی شدن در ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT04_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشهاب الدین هدایتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور کرج

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات توسعه گردشگری و جهانی شدن آن بر ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایران بود. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که پس از تایید روایی صوری، روایی سازه (۹۰۸/۰ KMO) و پایایی (۹۸/۰=α) مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری این تحقیق، کلیه متخصصان، کارشناسان و اعضای هیات علمی رشته مدیریت گردشگری دانشگاه های کشور و همچنین شاغلان درحال حاضر صنعت گردشگری کشور بودند (۲۱۴ نفر). نمونه آماری تحقیق به صورت هدفمند (۱۲۰ نفر) انتخاب شد. از آزمون K-S جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها استفاده شد. از آزمون معناداری میانگین ها برای بررسی میزان اهمیت گویه ها و از تحلیل عاملی مرتبه دوم برای اولویت بندی اثرات توسعه گردشگری بر ابعاد چهارگانه جهانی شدن استفاده شد. نتایج نشان داد که مهم ترین اثرات توسعه گردشگری بر ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جهانی شدن به ترتیب شامل «افزایش جذب سرمایه گذاری های (مستقیم و غیر مستقیم) خارجی»، «گسترش و توسعه شاخه های ورزشی وابسته به گردشگری»، «گسترش دیپلماسی تعامل با سایر کشورهای جهان» و «گسترش استفاده از زبان واحد بین المللی» می باشد. جهانی شدن، یک پدیده چند وجهی و اجتناب ناپذیر است که جوامع با آن روبرو هستند. مدیریت این پدیده جهت افزایش اثرات مثبت و اجتناب از اثرات منفی آن ضروری است. در این راستا، شناخت این اثرات از جنبه های گوناگون می تواند بستری مناسب جهت توسعه و برنامه ریزی های موثر در کشور باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، جهانی شدن، ایران، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ابعاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.