بررسی و تبیین نقش سیاسی حضرت خدیجه (علیها سلام) در گسترش اسلام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش نامه اسلامی زنان و خانواده، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PZK-9-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسمعیل سخا

دانشجوی دکترای تخصصی تاریخ اسلام، گروه تاریخ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران.

امیر تیمور رفیعی

استادیار تاریخ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران. (نویسنده مسئول)

کیوان لولوئی

استادیار تاریخ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران.

سید حسن قریشی کرین

استادیار تاریخ، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور واحد قم، قم، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل نقش سیاسی حضرت خدیجه  (علیها سلام) در گسترش اسلام  انجام شد. بدین منظور کلیه منابع مکتوب تاریخی مربوطه مطالعه و به روش اسنادی- کتابخانه ایی بررسی و تحلیل شد. با توجه به اینکه در عصر جاهلیت و در صدر اسلام، در جامعه عربستان کلمه سیاست ملموس نبوده است، در پژوهش حاضر نقش سیاسی حضرت خدیجه (علیها سلام) با توجه به نوع فعالیت های ایشان و بازتاب ها و نتایج آن فعالیت ها برای پیامبر اسلام (صلی الله علیه واله) و پیشرفت اهداف ایشان، بررسی شد. نتایج نشان داد که اگرچه در عصر جاهلیت، قبیله یک واحد سیاسی تلقی می شد و متنفذان این واحد سیاسی سروران طبیعی قوم بودند، حضرت خدیجه (علیها سلام) توانست با عواملی همچون موقعیت سیاسی خود و ازدواج با حضرت محمد (صلی الله علیه واله)، بخشش تمام اموال خود به ایشان و اعلام توانمندی مالی حضرت محمد (صلی الله علیه واله) در میان عموم مردم و بزرگان مکه، ایشان را از جایگاه سیاسی بسیار مهمی برخوردار نماید و پیامبر اکرم(صلی الله علیه واله)با توجه به همین جایگاه بسیاری از اهداف رسالت خود را به سرانجام رساند.

کلیدواژه ها

نقش سیاسی حضرت خدیجه(س), گسترش اسلام, صدر اسلام, عصر جاهلیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.