بررسی اثر حشرهکشهای آبامکتین و دلتا مترین علیه شپشه آردTribolium castaneum Herbst (Coleoptera: Tenebrionidae) بر روی چهار سطح بسترمختلف
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,301
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_787
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در برنامه های مدیریت آفات، کنترل آفات انباری در مکان های تولید، مصرف یا ذخیره مواد غذایی در سطح بسترهای مختلف صورت می گیرد. از آنجائیکه حشره کش ها در سطوح بسترهای مختلف در معرض قرار دهی، دارای اثرات متفاوتی می باشند. در این مطالعه، اثر حشره کش های آبامکتین و دلتامترین علیه حشرات کامل شپشه آرد در روی سطح بسترهای مختلف در شرایط آزمایشگاهی در دانشگاه مراغه در سال 89 بررسی گردید.آزمایشات زیست سنجی به صورت تماسی در دما1± 26درجهی سانتیگراد، رطوبت نسبی %5±70 و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام گرفت. مقادیر LC50 برای سطح بسترهای شیشهای، سرامیکی، پلاستیکی و دیسک کاغذی به ترتیب5/350، 9/625، 8/741 و 8/1010 برای آبامکتین و 9/685، 7/970 ، 1110 و 1501 پی پی ام برای دلتامترین بر مبنای ماده فرموله شده بود. نتایج به دست آمده نشان داد که آبامکتین بیشترین سمیت و دلتامترین کمترین سمیت را برای حشرات کامل شپشه آرد دارد. همچنین مشخص شد که تمام حشرهکشهای آزمایش شده بیشترین تاثیر را روی سطح بستر شیشهای و به دنبال آن به ترتیب روی سطح بستر های سرامیکی، پلاستیکی و دیسک کاغذی داشتند. به طور کلی بهترین تاثیر روی سطوح بدون منفذ در مقایسه با سطوح با منافذ بیشتر می باشد.بسته به نوع استفاده از داده های آزمایشی، بهتر است آزمایشات زیست سنجی در شرایطی انجام گیرد که به شرایط کاربردی قابل تعمیم باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :