CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

منطقه گرایی پایدار: خوانش رویکرد پایداری در متن معماری منطقه گرا

عنوان مقاله: منطقه گرایی پایدار: خوانش رویکرد پایداری در متن معماری منطقه گرا
شناسه ملی مقاله: JR_JGSKH-23-68_022
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه ذوقی حسینی - PhD Student in Architecture, Department of Architecture, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
داراب دیبا - Professor of Architecture, Department of Architecture, Tehran Central Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
حامد کامل نیا - Assistant Professor of Architecture, Department of Architecture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
مصطفی مختاباد - Professor, Department of Art, Faculty of Art and Architecture, Tarbiat Modares University

خلاصه مقاله:
چکیده حس ذاتی تعامل با منطقه نشانه حساسیت زیست­محیطی است که در قرن بیست و یکم بسیار حیاتی است. امروزه اجتناب­ناپذیر است که منطقه­گرایی می­بایست در گفتمان بزرگ تری از معماری قرار داده شود و بحث و مناظره در مورد نقش کاربست معماری سبز منطقه ای به عنوان یکی از عوامل هویت فرهنگی و حس مکان مورد ترویج قرار گیرد. پژوهش حاضر استدلال می­کند که معماری منطقه ­گرا وارد مرحله جدیدی از روند تکاملی خود شده است که همانا منطقه­گرایی پایدار می­باشد. در این دیدگاه، مناطق را باید از لحاظ منابع منحصر به فرد و محدودیت­های خاص خود تعریف کرد. به جای اینکه تحت تاثیر جهانی­شدن باشیم، مناطق باید در یک سیستم تعاملی جهانی و منطقه­ای از وابستگی های متقابل پیچیده که فیزیکی، اجتماعی، فرهنگی و مهم تر از همه اکولوژیک هستند، تبعیت کنند. لذا با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی مبتنی بر منطق استدلال استقرایی، از داده­های متنی و تجارب معماری ذکر شده در پژوهش، حرکت و با بیرون کشیدن مفاهیم مستتر در آن، به تدریج به سطوح انتزاعی­تری از منطقه­گرایی پایدار دست خواهیم یافت. مضاف بر آن با استفاده از جدیدترین آثار معماری منتخب توسط موسسات بین­المللی و جوایز و مسابقات، مصادیق مروری منطقه­گرایی پایدار را بسط می­دهیم. دستیابی به یک مدل یا چارچوب نظری که نظم­های نهفته و الگوهای تکرارشونده در معماری منطقه­گرا و معماری پایدار را نشان دهد، می­تواند پایان­بخش تحقیق باشد.  

کلمات کلیدی:
regionalism, sustainability, sustainable regionalism, bioregionalism, architectural approaches, globalization, localism, منطقه گرایی, پایداری, منطقه گرایی پایدار, زیست منطقه گرایی, رویکردهای معماری, جهانی سازی, بومی گرایی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1459826/