کاربرد دانش شخصیت شناسی به روش MBTI در ارزیابی حسی محصولات غذایی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات
- کد COI اختصاصی: CHOCOLATE01_100
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 198
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی، شاغل در دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده
یکی از مهمترین اهداف صنعت غذا تعیین چگونگی تاثیر محصولات غذایی بر حواس مصرف کنندگان است. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد دانش شخصیت شناسی به روش MBTI در ارزیابی حسی محصولات غذایی صورت گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که با مراجعه به مقالات و کتب شخصیت شناسی صورت گرفته است. از آنجا که حواس پنجگانه انسان به عنوان دروازه های بدن عمل می کنند، فواید غذای سالم تنها در صورتی پدیدار می شود که حواس انسان بپذیرد. حواس پنجکانه انسان توسط عوامل فیزیکی و شیمیایی گوناگون تحریک می شود. یکی از جمله موارد مهم در ارزیابی حسی، توجه به ویژگی های فردی افراد است. کسانی که دارای تایپ شخصیتی حسی هستند اطلاعات را با کمک حواس پنجگانه جمع می کنند. این افراد قدرت بالایی در تجزیه و تحلیل و نگهداری اطلاعاتی که از طریق حواس دریافت می کنند دارند. افراد حسی جزئیات را کنار هم می گذارند و کلیات را درست می کنند. اطلاعات را گام به گام جلو می برند (مثلا: (… A B C D E F، دنبال دلیل و مدرک واندازه و… هستند. توانایی خوبی در به خاطر سپردن حجم زیادی از آمار و ارقام و به یادآوردن نکات و جزئیات ریز دارند. برای هر موقعیت شغلی، میتوان یک پروفایل شخصیتی ایده آل تعریف کرد و گفت هر چقدر پروفایل شخصیتی یک نفر به این پروفایل مطلوب نزدیکتر باشد، میتوان انتظار داشت که در این شغل، موفقیت و رضایت بیشتری را تجربه کند. با توجه به اهمیت تیپ شخصیتی افراد در خصوص شغل، پیشنهاد می شود از دانش شخصیت شناسی برای انتخاب بهتر ارزیابان حسی استفاده گردد.کلیدواژه ها
ارزیابی حسی، شخصیت شناسی، انسانهای حسی، حواس پنجگانه، MBTIمقالات مرتبط جدید
- کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای بهبودحاصلخیزی خاک وکشاورزی پایدار
- مطالعه تاثیر ریبوفالوین و سبوس گندم بر میزان استالدئید تولیدی در ماست
- مطالعه تاثیرریبوفالوین و سبوس گندم بر سرعت رشد و متابولیسم سویه پروبیوتیکی الکتوباسیلوس اسیوفیلوس در ماست
- بررسی توسعه محصولات فراسودمند مبتنی بر گوشت و لبنیات
- A review of the mechanism of prebiotic polyphenols in apples to enhance the activity of probiotics in fermented foods
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.