آلودگی میکروپلاستیک ها در محیط های دریایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی توسعه پایدار خلیج فارس: محیط زیست بر مناطق ساحلی
  • کد COI اختصاصی: PGSD02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه عسکری دهستانی

کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات

لیلا خیراتی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه هرمزگان، دانشکده عل وم و فنون دریایی، گروه شیلات

جمال رحیمی

دانشجوی دکترا، دانشگاه تهران، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات

فاطمه شیخیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشکده منا بع طبیعی، گروه شیلات

چکیده

آلودگی میکروپلاستیک ها در حال حاضر به عنوان یکی ازنگرانی های اصلی زیست محیطی در جهان محسوب می شود. پلاستیک ها در هر اندازه ای به غالب ترین شکل زباله های دریایی تبدیل شده اند ، این ذرات تاثیر مخرب بر اکوسیستم های دریایی و موجودات دریایی دارند. امروزه بسیاری از محصولات روزانه از پلاستیک ساخته شده است با این حال، تقاضای زیاد و دفع نامناسب مواد پلاستیکی باعث پراکندگی و تجمع آنها در محیط ها به خصوص محیط های دریایی شده است. به عنوان مثال، در طول همه گیری فعلی COVID-۱۹ تولید و دفع ماسک صورت در سراسر جهان و همچنین سایر مواد پلاستیکی آزمایشگاهی و پزشکی به شدت افزایش یافته است و به زباله های پلاستیکی و میکروپلاستیک گسترده در محیط افزوده شده است. علاوه بر این، UNEP در چهارمین نشست خود در نوامبر ۲۰۲۰ گزارش داد که نزدیک به ۹۰ میلیون ماسک پزشکی پلاستیکی هر ماه از طریق کووید- ۱۹ به عنوان چالش جدیدی برای پلاستیک های دریایی ایجاد شده است. اگرچه تحقیقات در این زمینه در سال های اخیر افزایش یافته در مطالعات متعدد نشان می دهد: بنادر، مزارع آبزی پروری، گردشگری منجر به افزا یش فراوانی میکروپلاستیک ها شده است. دفع غیرقانونی و نامناسب زباله های سکونتگاه ها و کارخانه های روستایی نیز به فراوانی آنها کمک کرده است. از این رو، شناسایی نقاط آلوده میکروپلاستیک ها برای ارزیابی بسیار مهم است همچنین، در اهداف مطالعات آینده کاهش و استانداردسازی پروتکل ها باید کمی سازی شود تا موجب کاهش آلودگی میکروپلاستیک ها در محیط های دریایی شود.

کلیدواژه ها

زباله های پلاستیکی، آلودگی، میکروپلاستیک ها، زیست محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.