بررسی تطبیقی عوامل دستکاری کنتور و لوازم اندازه گیری در ایران و جهان و ارائه راهکارهای لازم برای کاهش تلفات ناشی از سرقت برق بر اساس تجربیات شرکت توزیع برق آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED06_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بهرامی آذر

شرکت توزیع برق آذربایجان غربی ارومیه، ایران

چکیده

سرقت برق می تواند به شکل گرفتن انشعاب غیر مجاز از شبکه، دستکاری کنتور و لوازم اندازه گیری و تاخیر در پرداخت یا عدم پرداخت صورتحساب برق نمود پیدا کند. فوریترین اثر سرقت برق، کاهش درآمد صنعت برق از فروش انرژی و لزوم جبران آن از سایر منابع است. سرقت برق با شاخصهای عمومی مانند عدم بازخواست قانونی، ناپایداری اقتصادی، ناکارائی سازمانهای دولتی و فساد نسبت مستقیم دارد. کاهش سرقت برق از راه های تکنولوژیک مانند ضد سرقت کردن کنتورها و مونیتورینگ در چارچوب فراسامانه های پیشرفته اندازه گیری، روشهای مدیریتی و فنی همچون بازرسی و تست لوازم اندازه گیری، وضع قوانین سختگیرانه و تجدید ساختار و مالکیت در صنعت برق قابل انجام است. در این مقاله پس از مطالعه تطبیقی وضعیت سرقت انرژی در ایران و جهان و بررسی راهکارهای جهانی برای مقابله با این پدیده، با تمرکز بر تجربیات شرکت توزیع برق آذربایجان غربی در زمینه کاهش سرقت انرژی برق، در دوره پیش و پس از هدفمندی یارانه ها، راهکارهایی برای کنترل و کاهش سرقت انرژی برق ارائه میگردد.

کلیدواژه ها

سرقت برق؛ تلفات انرژی؛ دستکاری کنتور؛ لوازم اندازه گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.