بررسی تداخل همزیست حشرات بالغ کفشدوزک هفت نقطه ای Coccinella septempuntata روی شته خرزهره Aphis nerii
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_736
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1620
نویسندگان
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طب
چکیده
یکی از عوامل ایجاد کننده تعادل در عکس العمل های دشمنان طبیعی و میزبانهایشان تداخل همزیست نام دارد این پدیده که نوعی رقابت درون گونه ای محسوب می گردد، باعث کاهش کارایی جستجوگری دشمنان طبیعی در یک لکه میزبانی می گردد. در این مطالعه تاثیر تراکم های مختلف حشرات بالغ کفشدوزک هفت نقطه ای Coccinella septempunctata برروی تراکم ثابت 150 عدد شته خرزهرهAphis nerii در یک دوره 12 ساعته روشنایی در دمای2±25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5±70 درصد مورد بررسی قرار گرفت. تراکم 1 2٬ ٬ 4و 8 عدد کفشدوزک به طور تصادفی از کلنی پرورش انتخاب گردید و در پتری های حاوی شته قرار داده شد. برای هر تراکم 10 تکرار در نظر گرفته شد. نتایج این آزمایشات که در فروردین سال 1390 در شرایط آزمایشگاهی انجام شد، نشان داد که رابطه بین لگاریتم تراکم کفشدوزک و لگاریتم قدرت جستجوگری، خطی بوده و ضریب تداخل( m ) کفشدوزک 827/0- محاسبه گردید. منفی بودن ضریب تداخل نشان دهنده این موضوع است که تراکم بعنوان یک عامل وابسته به انبوهی اثرخود را بروز می دهد و هرچه تعداد کفشدوزک ها در لکه افزایش پیدا کند، قدرت جستجوگری آنها کاهش یافته است. در تراکم های بالاتر، کفشدوزک ها مدت زمان بیشتری را در برخورد با بقیه افراد موجود در لکه صرف می کنند و این برخوردها زمان جستجوگری برای طعمه را کاهش می دهندکلیدواژه ها
تداخل، شته خرزهره، کفشدوزک هفت نقطه ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.