بررسی قابلیت استفاده از فرایند الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترودهای آلومینیوم در کاهش TSS و COD پساب کارخانه بازیافت کاغذ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت همت آبادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه تربیت مدرس

ربیع بهروز

استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هدف از این بررسی ارزیابی بازده کاهش TSS وCODاز پساب صنعتی بازیافت کاغذ توسط فرایند الکتروشیمیایی با استفاده از الکترود آلومینیوم است. عامل های زمان الکترولیز (۱۰، ۲۰، ۳۰ و ۶۰ دقیقه)، pHنخستین پساب (۳، ۵، ۵/۷ و۱۰) و ولتاژ (۹ و ۱۲ولت) روی بازده فرایند الکتروکواگولاسیون برای تیمار این پساب مورد بررسی قرار گرفت. افزایش زمان الکترولیز سبب کاهشTSS و COD پساب شد. افزایش ولتاژ از ۹ به ۱۲ ولت به طور چشمگیری سبب کاهش TSS و COD پساب شد به طوری که میزان کاهش در ولتاژ ۱۲ برای TSSو COD به ترتیب ۹۹ و ۷۷ درصد بودند اما این میزان کاهش در ولتاژ ۹ به ترتیب ۹۷ و۳۳ درصد بودند. همچنین نتایج نشان داد که pHنخستین پساب نقش مهمی را در کارآیی فرایند ایفا می کند به گونه ای که در محدوده pH خنثی میزان TSS و COD کاهش بیشتری را در فرایند نشان داد. نتایج این تحقیق نشان داد که روش الکتروکواگولاسیون می تواند به عنوان یک روش ساده و موثر برای تیمار پساب کارخانه های بازیافت کاغذ و کاهش آلودگی از آنها مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

الکتروکواگولاسیون, پساب, صنایع بازیافت کاغذ, TSS, .COD

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.