بررسی تاثیر تیمارآنزیمی اندوگلوکاناز بر پالایش پذیری و سرعت آب گیری خمیرکاغذ OCC

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-5-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس افرا

استادیار،گروه صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ایمان اکبرپور

دانشجوی دکتری،گروه صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نازبخت حزبی

کارشناس ارشد، گروه صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین رسالتی

استاد، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

در این تحقیق تاثیر مقادیر مختلف آنزیم اندوگلوکاناز و زمان های مختلف تیمار آنزیمی بر ویژگی های پالایش پذیری و سرعت آب گیری خمیرکاغذ OCC مورد بررسی قرار گرفت. آنزیم اندوگلوکاناز با مقادیر مختلف u۱، u۲ و u۳ (برپایه وزن خشک خمیرکاغذ) در مدت زمان های۰، ۵/۰، ۱، ۵/۱ و۲ ساعت در شرایط ثابت فرآیندی به خمیرکاغذ OCC در دو حالت پالایش شده و پالایش نشده افزوده شد. خمیرکاغذهای تیمار شده در شرایط مختلف به لحاظ ویژگی های پالایش پذیری و سرعت آب گیری در مقایسه با خمیرکاغذ شاهد (خمیرکاغذOCC تیمارنشده با آنزیم) ارزیابی شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که افزودن آنزیم موجب بهبود معنی دار (سطح اعتماد ۹۵%) درجه روانی خمیرکاغذ OCC در مقایسه با نمونه شاهد شد، اما بهبود درجه روانی با افزایش غلظت آنزیم مصرفی، معنی دار نشده است. نتایج به دست آمده از تاثیر مقادیر مختلف آنزیم در سطوح مختلف پالایش نشان داد که افزودن سطوح مختلف آنزیم در خمیرکاغذهای پالایش شده در دورهای مختلف موجب بهبود معنی دار درجه روانی و سرعت آب گیری خمیرکاغذ شد. تاثیر افزایش غلظت آنزیم در بهبود درجه روانی و سرعت آب گیری با افزایش میزان پالایش خمیرکاغذ (سطوح بالاتر پالایش) کم تر دیده شده است. همچنین در همه سطوح پالایش به کار گرفته شده، طولانی شدن زمان تیمار آنزیمی از ۵/۰ به ۱ساعت (با مصرف میزان بهینه u۱ آنزیم) تاثیر معنی داری را در افزایش درجه روانی خمیرکاغذ نتیجه داد اما در زمان های بیشتر از ۱ساعت، کاهش درجه روانی معنی دار نبوده است

کلیدواژه ها

خمیرکاغذOCC, آنزیم اندوگلوکاناز, پالایش پذیری, سرعت آب گیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.