اندازه گیری پایداری کف در سلول فلوتاسیون و بررسی تاثیر عوامل موثر بر آن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MHRE-7-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی استادرحیمی

دکترا، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه یزد، یزد

خداکرم غریبی

استادیار، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه یزد، یزد

سعید فرخ پی

دانشیار، آزمایشگاه منابع زمین، دانشگاه لورین، فرانسه

علی دهقانی

دانشیار، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه یزد، یزد

محمدرضا استادرحیمی

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان، گلپایگان

چکیده

پایداری کف با توجه به اینکه در فرآیند فلوتاسیون تاثیر قابل توجهی دارد، اهمیت خاصی دارد و عوامل مختلفی ممکن است بر آن تاثیر داشته باشد. از جمله عوامل موثر بر پایداری کف سرعت ظاهری هوا، غلظت کلکتور، غلظت کف ساز و اندازه ذرات نمونه است که در این مقاله عوامل یاد شده برای فلوتاسیون کانی های سولفیدی کنسانتره سنگ آهن بررسی شد. پایداری کف با توجه به تشکیل و از بین رفتن کف تعیین می شود و برای این منظور از زمان ماند کف (یا حداکثر ارتفاع کف ایجاد شده) و نیمه عمر کف استفاده شد. نتایج نشان داد، افزایش سرعت ظاهری هوا، افزایش غلظت کلکتور و کف ساز در پایداری کف تاثیر مثبتی دارد، به طوری که با افزایش غلظت کف ساز از ۶۰ به ۱۴۰ گرم بر لیتر، زمان ماند کف و نیمه عمر کف به ترتیب ۹۲ و ۷۱ درصد افزایش یافت. اندازه ذرات نمونه رفتار متفاوت در تشکیل و فروپاشی کف داشت به طوری با کاهش اندازه d۵۰ ذرات، حداکثر ارتفاع کف افزایش ولی نیمه عمر کف کاهش یافت.

کلیدواژه ها

پایداری کف, سرعت ظاهری هوا, غلظت کلکتور, غلظت کف ساز, اندازه ذرات نمونه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.