تاثیر نوع لاین بر خصوصیات آئرودینامیکی و شیمیایی دانه جو

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_679
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1007
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ جبراییلی

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

سیدمهدی جعفری

هیئت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

حبیب اله میرزایی

هیئت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

علیرضا قدس ولی

استاد یار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاور

چکیده

جو با نام علمی Hordeum vulgar از جمله محصولات زراعی استراتژیک و مورد حمایت سیاست های نوین کشاورزی و جز نباتات علوفه ای کشور می باشد. در این تحقیق خصوصیات شیمیایی و آئرودینامیکی دانه جو در بین 6 لاین 2-88EBYT- ، 4-88 EBYT-، 6-88EBYT-، 14-88EBYT-، 17-88EBYT-و 20-88EBYT- تهیه شده از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مورد مطالعه قرار گرفت. در بین خصوصیات شیمیایی بررسی شده لاین 4-88 EBYT-، بیشترین میزان پروتئین، روغن و فیبر را داشت و رقم 20-88EBYT- نیز از نظر میزان کربوهیدرات و رقم 2-88EBYT- از نظر میزان خاکستر بیشترین میزان را در بین لاین های مختلف اختصاص دادند. در بین خصوصیات شیمیایی مورد مطالعه، تنها رطوبت در بین لاین های مختلف تفاوت معنی داری نداشت. از نظر خصوصیات آئرودینامیکی نیز لاین 4-88 EBYT- بیشترین میزان سرعت حد (98/3 متر بر ثانیه) و کمترین میزان ضریب دراگ (013/0) را در بین لاین های مورد استفاده داشت و این نشان دهنده رابطه معکوس بین سرعت حد و ضریب دراگ است.

کلیدواژه ها

جو، خصوصیات آئرودینامیکی، لاین، سرعت حد و ضریب دراگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.