بررسی عددی اثرات سخت کننده های جدید بر رفتار دیوار برشی فولادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مهندسین عمران، معماری و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: RCCAM01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین استوار

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه،دانشکده فنی مهندسی،موسسه آموزش عالی زند، شیراز،ایران

امیرحسین وکیلی

استادیار دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی زند، شیراز،ایران

سیدسعید یزدانی

مربی،کارشناس ارشد مهندسی عمران مهندسی زلزله،دانشکده مهندسی، موسسه آموزش عالی زند شیراز

چکیده

مطالعات متعدد آزمایشگاهی و عددی انجام شده در سه دهه اخیر نشان می دهد که دیوارهای برشی فولادی یک سیستمباربر موثر و اقتصادی در برابر بارهای جانبی باد و زلزله است. طراحی مناسب این دیوارها، منجر به شکل پذیری بیش تر،سختی زیاد و ظرفیت جذب انرژی بیش تر خواهد شد. این دیوارها به طور معمول در دو نوع سخت شده و سخت نشدهاجرا می شوند. نوع سخت شده از نظر عملکرد لرزه ای و نیز مسائل بهره برداری مناسب و بهتر می باشد. حال در اینزمان بررسی نوع سخت کننده ها مطرح می گردد.در این پژوهش بررسی عددی اثرات سخت کننده از نظر کیفیتعملکرد لرزه ای با استفاده از ناودانی به صورت قطری به عنوان یک سخت کننده جدید بر رفتار دیوار برشی فولادی میباشد. مدل ها در سه تیپ ضخامتی مدلسازی شده و همچنین ضخامت ورق دیوار برشی ثابت فرض شده است. با استفادهاز تحلیل استاتیکی غیرخطی و با توجه به پارامتر های خروجی از نمودار بار- جابجایی در نرم افزار آباکوس و آیین نامه ۲۸۰۰ تحلیل و بررسی شده و جهت حصول اطمینان از نتایج، یک مدل آزمایشگاهی از دیوار برشی فولادی از منابعمعتبر (مقاله تهاملی رودسری و همکاران در سال [۲۰۱۹] انتخاب و نتایج آن با مدل المان محدود (نرم افزار آباکوس)مقایسه شده است. باتوجه به نمودارمی توان مشاهده نمود که میزان نیروی بدست آمده در دو حالت آزمایشگاهی و المانمحدود تا حدود زیادی برابر می باشد،همچنین با توجه به مدل های بررسی شده می توان برداشت نمود که نیرویاعمالی به دیوار باعث می شود تنش ها از قسمت زیرین دیوار شروع شده سپس به داخل صفحه انتقال یافته است و اگربه دنبال افزایش شکل پذیری و جذب انرژی به همراه مقاومت نهایی دیوار برشی باشیم سخت کننده قطری بیشترینشکل پذیری را به خود اختصاص داده است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، مقطع ناودانی، شکل پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.