بررسی چند شکلی ژن میوستاتین در مرغ های نژاد راس 308 با استفاده از روش PCR-SSCP
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_622
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1499
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام دانشگاه ارومیه
استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه
استادیار گروه ژنتیک و اصلاح نژاد دام دانشگاه ارومیه
کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد دام
چکیده
در این تحقیق به منظور شناسایی چند شکلی های قسمتی از ژن میوستاتین در مرغ های نژاد راس 308 با استفاده از تکنیک واکنش های زنجیره ای پلی مراز چند شکلی به صورت قطعات تک رشته ای (PCR-SSCP) در آزمایشگاه ژنتیک گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه در پاییز 89 انجام شد. به این منظور به طور تصادفی از تعداد 100 قطعه مرغ خونگیری به عمل آمد و سپس DNA ژنومی آنها استخراج گردید. برای تعیین کیفیت DNA های استخراجی از ژل آگارز 1٪ استفاده شد. سپس با استفاده از یک جفت پرایمر اختصاصی طی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR ) قطعه ای از ژن به اندازه 599 جفت باز از ناحیه پروموتور و قسمتی از اگزون 1 این ژن تکثیر گردید و در نهایت برای خواندن باندها از ژل آکریلامید و رنگ آمیزی به روش نیترات نقره استفاده شد. تجزیه و تحلیل الگوهای باندی منجر به شناسایی دو آلل A و B شد که فراوانی آنها به ترتیب 0.75 و 0.25 محاسبه گردید. هم چنین یک ژنوتیپ هتروزیگوت AB با فراوانی 24 % شناسایی گردید. شاخص شانون و تعداد آلل موثر برای این جایگاه از ژن میوستاتین به ترتیب 56/0 و 6/1 به دست آمد.آزمون کای اسکور برای این جمعیت نشان داد که تعادل هاردی واینبرگ بر قرار نیست. بر اساس نتایج به دست آمده از تحقیق می توان گفت با مطالعه بیشتر بر روی اگزون های دیگر این ژن می توان تنوع ژنتیکی بیشتری بررسی کرد و از این تنوع ها در برنامه های اصلاح نژادی طیور استفاده کرد.کلیدواژه ها
چند شکلی ، راس 308 ، ژن میوستاتین ، PCR-SSCPمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.