شناسایی وضعیت فشار شبکه آبرسانی شهرخلخال درمحله های مختلف با نرم افزار WaterGEMSV۸i

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF14_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعباس جلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی رشت

هادی مدبری

استادیار گروه پایش منابع آب پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

شمیم مقدمی

کارشناس ارشد گروه پایش منابع آب پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

چکیده

فشار یکی از پارامترهای موثر و مهم در کارکرد مطلوب شبکه توزیع آب شهری می باشد. با توجه به اینکه اضافه شدن فشار درشبکه توزیع موجب ازدیاد مصرف و به خصوص تلفات آب می گردد و نیز باعث کاهش ایمنی شبکه در برابر شکسته شدنخصوصا در محل پیوندها می شود، معنولا سعی بر آن است تا مقدار فشار با رعایت حداقل های لازم برای تامین کامل نیازمصرف کنندگان، برابر کمترین مقدار ممکن تعیین گردد. این تحقیق به منظور بررسی وضعیت فشار در محدوده شهر خلخالدر استان اردبیل با هدف تعیین فشار بهینه و اصلاح شبکه آبرسانی موجود با کمک نرم افزار Water GEMS صورت پذیرفت.برای انجام این کار، ابتدا اجزای شبکه از قبیل لوله ها، گره ها، اطلاعات مربوط به مخازن، ایستگاه های پمپاژ، شیرهای کنترلجریان و فشار به مدل معرفی شده سپس با استفاده از روش تیسن، پلیگون های مربوط به گره ها ساخته و از طر یق آنمشترکین هر گره مشخص گردید. پس از دادن اطلاعات مربوط به مصرف هر گره، مدل هیدرولیکی اجرا شد. نتایج تحلیلشبکه نشان داد که حدود ۲۰ درصد شبکه افت هد بیش از ۸ متر در کیلومتر دارد که نیاز به اصلاح شبکه در این مناطق بود. باتوجه به فشار بالای شبکه در حداقل مصرف لذا با استفاده از یک خط انتقال بین دو ایستگاه پمپاژ جنوبی و شرقی که خروجیایستگاه جنوبی با استفاده از خط انتقال به دو ایستگاه آب ورودی ایستگاه پمپاژ غربی را تامین می کند، نیاز بود. این دوایستگاه بصورت سری عمل کرده و موجب یکنواختی فشار در شبکه می گردد. به منظور اصلاح شبکه باید اجرای لوله هایی درموازات لوله های موجود با اقطار مختلف در دستور کار قرار گیرد تا بتوانند ضمن یکنواختی فشار شبکه معادل ۴۵ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی در سناریوی اول ، میزان ۵۵ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی در سناریوی پیشنهادی دوم را موجبگردند. در بعضی مواقع، علاوه بر تعویض قطر و یا استفاده از لوله های موازی در شبکه، ضروری است از خطوط جدید برایآبرسانی در معابر جدید استفاده گردد.

کلیدواژه ها

شبکه آبرسانی، مد سازی هیدرولیکی، نر افزار Water GEMS، اصلاح شبکه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.