طراحی مجموعه مسکونی ماسال با رویکرد معماری پایدار و تاکید بر تعامل انسان و طبیعت
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF14_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 202
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس
چکیده
عدم توجه به معنا ،کیفیت فضایی و غفلت از تاثیر گذاری محیط بر روان آدمی را می تواناز پیامدهای حاصل از افزایش شهرنشینی،داشتن نگرش کمی به موضوع مسکن ورویکردسودگرایانه نسبت به زمین دانست.یکی از عوامل کاهش کیفیت های فضایی، محیطی ومنطقه ای در سال های اخیر، تسریع در روند ساخت و ساز به منظور تامین نیازهای انسانیاست که منجر به نادیده گرفتن بسیاری از نیازهای اساسی انسان از جمله ارتباط او باطبیعت گشته است و علاوه بر تاثیر بر روان آدمی بحرانهایی چون آلودگی هوا، از بین رفتنزیستگاه ها و تنوعات زیستی، تغییرات جمعیتی و افزایش تقاضا برای منابع را به وجودآورده است که این بحران ها، از مهمترین چالش های زندگی امروز به شمار می آیند و حل اینبحرانها به اولین و مهمترین دغدغه معماران تبدیل گشته است. هدف از این پژوهشبرقراری ارتباط میان طبیعت و انسان با کمک معماری پایدار می باشد.ضرورت این ارتباطاز آن روست که انسان جزئی از طبیعت است و علاوه بر آن که تدوام و پویایی زندگی او درگرو ارتباط نزدیکش با طبیعت می باشد،توازن این ارتباط حافظ محیط زیست بوده و باعثکاهش خطرات و بلایای طبیعی بر زندگی انسان می باشد. روش تحقیق در پژوهش حاضربه شیوه کیفیست که در بخش کیفی از روش توصیفی – تحلیلی جهت گرد آوری دادههای تحقیق بهره برده خواهد شد.نتایج حاصل از پژوهش اشاره به راهکارهایی دارد که بارویکرد معماری پایدار می توان میان انسان و طبیعت تعامل برقرار نمود.کلیدواژه ها
مسکن، معماری پایدار، طبیعت گراییمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.