بررسی ابعاد، چالش ها و محدودیت های تحقق شهر هوشمند در کلانشهر مشهد مورد مطالعه منطقه ثامن مشهد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF14_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بهنام مقدم

کارشناس ارشد طراحی شهری ، مشهد، ایران

آیدا مباشری

کارشناس ارشد عمران سازه، مشهد، ایران

سیده بنت الهدی مسعودی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مشهد، ایران

چکیده

امروزه با توسعه شهرنشینی ، جوامع با چالش های فراوانی برای ایجاد زیر ساخت ها و تامین نیازهای روز افزون ساکنین روبروشده اند. پس از گذر از عصر کشاورزی و عصر صنعتی ، وارد عصر دانش و ارتباطات شده ایم و روز به روز فناوری ها و تسهیلاتیکه ارتباطات و سایر امور را تسهیل می کنند وارد زندگی مردم می شوند؛ پس می توان از این فناوری ها در جهت کاهش یا حتیحذف مشکلات پیش روی جوامع مختلف استفاده کرد که در اینجا به مفهوم شهر هوشمند می رسیم.هدف اساسی این پژوهش بررسی و سنجش ابعاد، چالش ها و محدودیت های شهر هوشمند شهری در شهرهای بزرگ وکلانشهرها با تاکید بر کالبدی آن است که به روش اسنادی کتابخانه ای و مطالعات میدانی در منطقه ثامن در بخش مرکزیکلانشهر مشهد انجام گردیده است و تلاش دارد تا با تکیه بر اسناد و مطالعات پیشین در این زمینه چارچوبی از شهر هوشمند،مشتمل بر اصول و راهکارهای برنامه ریزی به منظور ایجاد راهکارهای کارآمد برای بهبود وضعیت شهرها ارائه نماید و در ادامهوضعیت محدوده مورد مطالعه بر پایه این شاخص ها را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.نتایج حاصل از این پژوهش نشانمی دهد که محدوده ثامن به عنوان بافت فرسوده شهر مشهد با چالش های بسیار زیادی در زمینه شهر هوشمند مواجه می باشدکه بعد کالبدی آن نمود بیشتری دارد. بعلاوه نتایج نشان می دهد که بین فرسودگی و عدم تحقق شهر هوشمند رابطه معناداریبرقرار است. یافته های حاصل از تحلیل SWOT نشان می هد که جهت دستیابی به شهر هوشمند در محدوده موردمطالعه استفاده از راهکارهای محافظه کارانه در اولویت اول قرار دارد.

کلیدواژه ها

شهر، رشد و توسعه، شهر هوشمند ، پایداری؛ منطقه ثامن مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.