نهان نگاری بهینه مبتنی بر لبه تصاویر با استفاده از الگوریتم ترکیبی در پردازش تصویر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME14_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا یمقانی

عضو هیئت علمی گروه کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

حسین اسکندرپور

دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر-نرم افزار دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

یکی ازمهم ترین چالش های موجود در حوزه ی شبکه های اینترنت، کامپیوتر و علوم دیگر حفظ و مراقبت از اطلاعات مهم دررسانه ی مورد نظر می باشد. جهت تحقق این امر از دانش های مختلفی استفاده می شود نهان نگاری دانش و علم برقراری ارتباط پنهانی کههدف آن پنهان کردن ارتباط با قرار دادن پیام در یک رسانه ی پوششی است به گونه ای که کم ترین تغییر قابل کشف را ایجاد نماید ونتواند موجودیت پیام پنهان شده در رسانه را حتی به صورت احتمالی آشکار ساخت. تصاویر مهم ترین رسانه مورد استفاده به خصوص دراینترنت هستند که به دلیل درک تصویری محدود انسان از تغییرات (تصاویر نوعی رسانه ی پوششی مناسب) در نهان نگاری محسوبمی شود لذا ارائه روش های مناسب با حداکثر کارایی و کمترین ضریب خطا با بالاترین امنیت مد نظر می باشد. این تحقیق روش جدیدی راارائه می نماید که مبتنی بر لبه تصویر است و از الگوریتم های مناسب مختلفی جهت نهان نگاری با بالاترین سرعت و کارایی با کاهشپیچیدگی محاسباتی و بهبود روش های موجود که به منظور جایگذاری از روش ۲LSB و جهت استخراج مقدار آستانه از پیکسل های غیر لبه تصویر استگو از الگوریتم ازدحام ذرات بهینه کوآنتومی استفاده گردیده است. ضمنا استفاده از الگوریتم لبه یابی کنی مورد توجه واقعگردیده است. نتایج به دست آمده حاکی از مقاوم بودن روش پیشنهادی در مقابل نویز و سایر حساسیت ها می باشد. همچنین از دو معیارمیانگین مربعات خطا و اوج نسبت سیگنال به نویز برای ارزیابی کارایی آن نیز مورد استفاده قرار گرفته است که بر اساس نتایج به دستآمده رویکرد ارائه شده در مقایسه با روش های دیگر دارای برتری عملکرد می باشد.

کلیدواژه ها

نهان نگاری، الگوریتم ذرات بهینه، تصاویر استگو، سیگنال به نویز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.