تاثیر روش رنگ آمیزی برروی مورفومتری سر اسپرم قوچ قزل با استفاده از CASA

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_613
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم مهدی زاده هفت چشمه

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

فرهاد فرخی اردبیلی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

ایرج برنوسی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

مورفولوژی غیرطبیعی اسپرم یکی از نشان دهنده های مهم کاهش باروری می باشد. با استفاده از سیستم CASA (Computer Assisted Sperm Analysis) می توان مورفومتری اسپرم را با سرعت و دقت بیشتری انجام داد. دقت مورفومتری اسپرم توسط CASA تحت تاثیر روش های آماده ساز ی اسپرم ها قرار دارد. آزمایش حاضر برای ارزیابی تاثیر نوع رنگ آمیزی ومقایسه مورفومتری به صورت غیر اتوماتیک و اتوماتیک توسط نرم افزار CASA انجام گرفت. نمونه های منی از 5 راس قوچ قزل موجود در گوسفندداری دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه و با استفاده از واژن مصنوعی جمع آوری شده و پس از رقیق سازی به وسیله محلول PBS با روش Diff Quick و هماتوکسیلین رنگ آمیزی شدند. مورفومتری اسپرم ها با میکروسکوپ متصل به CASA و با بزرگنمایی X100 انجام گرفت. از نمونه منی هر قوچ حداقل 100 اسپرم توسط نرم افزار شناسایی گردید. ارزیابی ابعاد مورفومتریکی سر اسپرم نشان دادکه اختلاف معنی داری در بین روشهای ارزیابی مورفومتری اتوماتیک و غیر اتوماتیک وجود دارد (P< 0.05) . ابعاد سر اسپرم های بدون رنگ آمیزی و رنگ آمیزی شده با Diff Quick وهماتوکسیلین در هنگام اندازه گیری با هر دو روش اتوماتیک و غیر اتوماتیک اختلاف معنی داری را نشان دادند (P< 0.05) .بزرگترین ابعاد سر در اسپرم های رنگ آمیزی شده با Diff-Quick سپس بدون رنگ آمیزی و کمترین آن در اسپرم های رنگ آمیزی شده با هماتوکسیلین مشاهده گردید. بر اساس نتایج این تحقیق میانگین ابعاد سر اسپرم قوچ قزل تحت تاثیر روش های مورفومتری و روش رنگ آمیزی قرار دارد

کلیدواژه ها

مورفومتری، CASA، قوچ قزل، هماتوکسیلین، Diff-Quik

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.