تأثیر چندشکلی در ژن DGAT1 بر روی فراسنجه های خونی بره های آمیخته افشاری x برولا مرینو

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_609
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روناک خرمتائی

کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح دام دانشگاه زنجان

طاهر هرکی نژاد

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

مرادپاشا اسکندری نسب

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

داریوش سلیمی

پژوهشکده فیزیولوژی و بیوتکنولوژی دانشگاه زنجان

چکیده

آسیل کوانزیم آ دی آسیل گلیسرول آسیل ترانسفراز1 (DGAT1) آنزیم کلیدی درگیر در کاتالیز مرحله نهائی سنتز تری گلیسرید می باشد. شناخت مسیرهای متابولیکی سنتز تری گلیسرید و نقش آنزیم های درگیر در این واکنش ها ممکن است به درک بهتر چگونگی ذخیره شدن چربی در بافت های ذخیره ای و چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن آن کمک کند. هدف این پژوهش بررسی تأثیر چندشکلی آللی در ناحیه 5′ UTR ژن DGAT1 گوسفند بر روی فراسنجه های خونی بود. برای این منظور تعداد 97 رأس از بره های نر با سن تقریباً یکسان گله اصلاح نژادی گوسفندان آمیخته افشاری x برولا مرینو مزرعه آموزشی- پژوهشی دانشگاه زنجان مورد استفاده قرارگرفت. جهت تهیه پلاسما و استخراج DNA خونگیری از سیاه رگ وداج انجام گرفت. از پلاسما جهت تعیین غلظت تیروکسین (T4)، تری یدوتیرونین (T3)، تیروکسین آزاد (fT4)، تیروتروپین (TSH)، تری گلیسرید، کلسترول، HDL، LDL و VLDL استفاده شد. جهت بررسی چندشکلی، قطعه bp566 ناحیه 5′ UTR ژن DGAT1 با استفاده از PCR تکثیر گردید. با استفاده از تکنیک SSCP و به دنبال آن نتایج تعیین توالی سه ژنوتیپ CC، CA و AA مشخص گردید. در ژنوتیپ AA کلسترول و HDL کمتری مشاهده شد، هرچند که تفاوت بین ژنوتیپ CA و AA معنی دار نبود اما تفاوت ژنوتیپ AA با ژنوتیپ CC از لحاظ دو فراسنجه مذکور معنی دار (05/0< P) بود. همچنین تفوت بین ژنوتیپ CA با دو ژنوتیپ دیگر از لحاظ T4 معنی دار بود (05/0< P) به طوری که ژنوتیپ مذکور T4 بالاتر و در مقابل کلسترول و HDL کمتری نسبت به دو تا ژنوتیپ دیگر داشت.

کلیدواژه ها

فراسنجه های خونی، ژن DGAT1، گوسفند افشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.