نقش آموزش در پیشگیری از اعتیاد
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CPESCONF12_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 503
نویسندگان
استاد دانشگاه فرهنگیان پردیس علامه امینی تبریز
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تبریز
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تبریز
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان تبریز
چکیده
خانه، مدرسه و جامعه سه بنیان اصلی فرآیند آموزش و یادگیری را تشکیل می دهند. همکاری و هماهنگی این سه نهاد در تعلیم و تربیت نسل آینده لازم و ضروری است.مطالعه آسیبهای اجتماعی اعم از نابهنجاریها وانحرافات اجتماعی یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث جامعه شناسی است.اما آنچه که در این مبحث مطرح می باشد این است که چه عواملی آسیب های اجتماعی را کاهش یا افزایش می دهد و به بیانی دیگر چگونه می توان از آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان پپیشگیری کرد؟ در واقع می توان چنین استنباط نمود که ریشه ی اغلب آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد را باید در عدم آشنایی کافی آنها با مهارت های اجتماعی دانست؛به طوری که نقطه ی کوری در رشد شخصیت دلخواه و اجتماعی جوانان وجود دارد و آن این است که متاسفانه جوانان امروز خود را نشناخته اند و به توان و قدرت فراوان خود باور ندارند، به علاوه از شرایط و موقعیت اجتماعی خود آگاهی ندارند. مع الوصف بررسی نقش آموزش مهارتهای اجتماعی در کاهش آسیبهای اجتماعی در مدارس ضروری است. خانواده یکی از اساسی ترین نهادهای هر جامعه است که همه صاحبنظران در مورد آن اندیشیده و ریشه تمام نابهنجاری ها و کج روی ها را در خانواده جست وجو کرده اند. در واقع هیچ جامعه ای نمی تواند ادعای سلامت کند، مگر اینکه از خانواده های سالم برخوردار باشد . اساس سعادت بشری زندگی خانوادگی است؛ چرا که مبدا خانواده ، همسری زن و مرد است؛ که اساس خانواده را تشکیل می دهند. خانواده پایه اساسی و سازنده مهمترین ساخت اجتماعی است رفتارهای ناشی از نقشی که در خانواده فراگرفته شده است، نمونه و سرمشق رفتار در سایر قسمتهای جامعه خواهد بود. خانواده، گروه ی کوچک است که ویژگی اساسی و غیرقابل تفکیک آن صمیمیت آن است. اجتماعی کردن نسل آینده جزء بدیه ی ترین و اساسی ترین وظایف خانواده است.کلیدواژه ها
اعتیاد، آسیبهای اجتماعی، پیشگیری، مواد مخدر، آموزش، خانواده، مدرسه، جامعهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.