ساختار مولکولی-شیمیایی و تجزیه پذیری پروتئین و ماده خشک علوفه یونجه ی چین دوم استان کردستان به روش In situ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_596
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانا شیخ احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه لرستان

آرش آذرفر

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

سعید محمدزاده

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه لرستان

طاهره رحمتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه لرستان

چکیده

پژوهش حاضر به منظور تعیین ساختار مولکولی-شیمیایی و میزان تجزیه پذیری ماده ی خشک و پروتئین علوفه خشک یونجه مناطق گوناگون استان کردستان (سنندج و کامیاران، بانه و مریوان، سقز و دیواندره و دهگلان، قروه و بیجار) با استفاده از روش in situ در مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور و روش اسپکتروسکوپی در دانشگاه کردستان در سال 1389 انجام گرفت. نتایج نشان داد که بر خلاف ماده ی خشک، کینتیک هضم پروتئین یونجه به طور معنی داری بین مناطق مختلف استان کردستان متفاوت بود (05/0> P). به صورتی که بیشترین میزان تجزیه پذیری موثر پروتئین مربوط به نمونه های سنندج و کامیاران و کمترین میزان مربوط به نمونه های دهگلان، قروه و بیجار بود. اگرچه نمونه های یونجه مناطق گوناگون استان کردستان ممکن است ترکیبات شیمیایی مشابهی داشته باشند، اما خصوصیات تجزیه پذیری و قابلیت دسترسی متفاوتی را در شکمبه نشخوارکنندگان ارائه می دهند. این تفاوت های بیولوژیکی ممکن است وابسته به ساختار مولکولی-شیمیایی و یا ویژگی های ساختاری میان علوفه ی یونجه مناطق گوناگون باشد. هدف از این مطالعه استفاده از روش اسپکتروسکوپی مادون قرمز ( DRIFT) جهت تعیین قابلیت دسترسی شکمبه ای و خصوصیات ذاتی ساختاری علوفه یونجه مناطق گوناگون استان کردستان) می باشد.

کلیدواژه ها

استان کردستان، تجزیه پذیری، یونجه، DRIFT، In situ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.