اولویت بندی و ارائه مدل تجاری سازی محصولات شرکت ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه ولایت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه زیست بوم نوآوری، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIE-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم علیخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ولایت، ایرانشهر، ایران.

حامد کرد

مربی گروه مدیریت دانشگاه ولایت، ایرانشهر، ایران.

سهیلا کشاورز

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

چکیده

باوجود چالش های موجود برای راه اندازی مراکز رشد در دانشگاه ها، یکی از راه های تجاری سازی فناوری از طریق راه اندازی کسب وکار نوپا است. شرکت های نوپا همواره با یک سری مشکلات روبه رو می شوند مخصوصا وقتی که با رقبای باسابقه به رقابت بپردازند که مهم­ترین آن­ها چالش­های تجاری سازی محصولاتشان است. هدف پژوهش حاضر، اولویت­ بندی و ارائه مدل تجاری­ سازی محصولات شرکت­ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه ولایت ایرانشهر است. جامعه آماری پژوهش، اعضای شرکت­ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه ولایت ایرانشهر می­ باشد و نمونه­ گیری با روش هدفمند و در دسترس انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Smart pls۳ برای برازش مدل و آزمون فریدمن به کمک نرم افزار Spss، برای رتبه­ بندی مولفه ­ها استفاده شد. در این پژوهش، ۵ مولفه و ۲۴­ شاخص، به عنوان عوامل موثر بر تجاری­ سازی محصولات شرکت­ها و واحدهای فناور مرکز رشد شناسایی شدند که در نهایت ۸ شاخص بدلیل کمتر بودن بار عاملی آن­ها از مقدار ۳/۰ از مدل پژوهش حذف شدند. نتایج پژوهش نشان داد که مولفه زیرساخت­های حمایتی در رتبه نخست و پس از آن ویژگی­های فنی و رقبا به­ترتیب در رتبه ­های بعدی به ­عنوان بااهمیت­ترین مولفه­ های موثر بر تجاری­ سازی محصولات شرکت­ها و واحدهای فناور مرکز رشد دانشگاه ولایت شناسایی شدند و در پایان پژوهش­ پیشنهادهایی جهت توسعه تجاری­سازی محصولات ارائه شد از جمله: استفاده از تجربیات اساتید دانشگاهی و دانش روز دانشگاهیان جهت تجاری­ سازی شرکت­ها و واحدهای فناور و حمایت­های پارک­ها و مراکز رشد علم و فناوری از جمله حمایت­های مالی، علمی، فرهنگی از شرکت­ها و واحدهای فناور.

کلیدواژه ها

مراکز رشد, شرکت های مراکز رشد, تجاری سازی محصولات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.