اثرات سطوح مختلف دانه کلزا با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وریا عندلیبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان

محمدحسین شهیر

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

محمود شیوآزاد

استاد دانشگاه تهران

امید افسریان

دانشجوی دکتری تغذیه طیور

چکیده

این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف دانه کلزا با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی انجام گرفت. در این آزمایش از 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه آربوآکرز پلاس استفاده گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل 6 ×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 2 سطح آنزیم( با و بدون آنزیم) و 6 سطح دانه کلزا (0،5،10،15،20و25 درصد) انجام گرفت. جیره های آزمایشی در دوره آغازین (21-0 روزگی) و دوره رشد(42-21روزگی) در اختیار جوجه ها قرار گرفت. نتایج نشان داد سطح 5 درصد دانه کلزا از لحاظ افزایش وزن(01/0p< ) و سطح10 درصداز لحاظ ضریب تبدیل (05/0p< ) بهترین عملکرد را داشتند. با افزایش سطح دانه کلزا مصرف خوراک به طور معنی داری کاهش یافت(05/0 p< ). سطوح بالای دانه کلزا(25%) باعث کاهش درصد لاشه، درصد چربی محوطه بطنی و افزایش درصد وزن کبد شد(01/0 p< ) اما تاثیری بر کل دستگاه گوارش نداشت. در کل نتایج این آزمایش نشان داد که می توان تا سطح 10 درصد دانه کلزا را در جیره غذایی جوجه های گوشتی حتی بدون استفاده از آنزیم به کار برد.

کلیدواژه ها

آنزیم، جوجه گوشتی، دانه کلزا، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.