بررسی اثرات تنش سرمایی در اواخر دوره جوجه کشی و محدودیت کمی خوراک اوایل دوره پرورش بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 898

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_498

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه بررسی اثرات تنش سرمایی اواخر دوره جوجه کشی و محدودیت کمی خوراک اوایل دوره پرورش بر روی عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی بود . تعداد 600 عدد تخم مرغ نطفه دار (کاب 500) در دمای 8/37 و رطوبت نسبی 56% درون دستگاه جوجه کشی قرار داده شد. تخم مرغ ها به طور مساوی به دو گروه شاهد (بدون دستکاری دمایی) و گروه تنش سرمایی(تحت تاثیر دمای 15 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه در روز 18 انکوباسیون) تقسیم شدند. در طول اعمال فرایند تنش، دمای پوسته تخم مرغ ها توسط دماسنج مادون قرمز اندازه گیری شد. پس از تفریخ، وزن یک روزگی جوجه ها اندازه گیری و از نظر جنسیت مشخص شدند. در طول اجرای آزمایش فقط از جوجه های نر استفاده شد. محدودیت کمی خوراک بین روزهای 9 تا 16 دوره پرورش به صورت 8 ساعت در روز اعمال شد (70% مصرف اختیاری). در روز 21 و 42 دوره پرورش از هر پن به صورت تصادفی 2 پرنده جهت بررسی عملکرد و پارامترهای مرتبط با لاشه کشتار شد. تفاوت معنی داری از نظر درصد هچ در بین تیمارهای جوجه کشی دیده نشد، اما وزن جوجه های یک روزه گروه تنش سرمایی به طور معنی داری (P ≤ 0.05) نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. وزن پایان دوره به طور معنی داری (P ≤ 0.01) در تیمارهای تنش سرمایی نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. تنش سرمایی به طور معنی داری باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی شده بود . در مقابل محدودیت خوراک سبب کاهش معنی دار مصرف خوراک در طی دوره پرورش شده بود. تنش سرمایی انکوباسیون به طور معنی داری باعث کاهش درصد چربی لاشه نسبت به سایر تیمارها شد. گمان میرود که دستکاری دمایی در اواخر دوره جوجه کشی از طریق فرایندهای اپی ژنتیک باعث این بهبود عملکرد شده است. این پژوهش در زمستان سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد.

نویسندگان

رسول کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان

محمدحسین شهیر

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

طاهر هرکی نژاد

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه زنجان

رحمان رستمخانی

معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Blahova. J , R. Dobsikova _ E. Strakova , P. ...
  • Plavnik, I and Hurwitz, S. 1990. Performance of broiler chickens ...
  • Plavnik, I. and Hurwitz, S. 1988a.Early feed restriction in chicks:Effect ...
  • _ Shinder. D, M. Rusal , M. Giloh , S. ...
  • Shinder. D, M. Rusal , M. Giloh , and S. ...
  • Yahav, S., R. Sasson-Rath, and D Shinder. 2004b. The effect ...
  • Yardimci. M , E. Peng , R, E. Hesna pahun ...
  • نمایش کامل مراجع