تاثیر تزریق درون تخم مرغی آنتی اکسیدان (ال-کارنیتین، ویتامین های E و C) و بافر (بافر بیکربنات و بافر فسفات) بر جوجه درآوری تخم مرغ های با نگهداری بلند مدت

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد

یوسف جعفری آهنگری

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمدجواد ضمیری

اعضای هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

امیر اخلاقی

اعضای هیات علمی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

کاهش توان جوجه درآوری تخم های نگهداری شده یکی از مشکلات صنعت ماکیان به شمار می رود که علت اصلی آن را افزایش pH آلبومن دانسته اند. از سویی، در دوره نگهداری وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در زرده احتمال تولید رادیکال های آزاد و مرگ رویان را افزایش می دهد. این پژوهش برای بررسی تاثیر تزریق درون تخم مرغی چند نوع آنتی اکسیدان و بافر بر بهبود جوجه درآوری تخم مرغ برای نگهداری دراز مدت، در پاییز سال 1389 و در کارخانه جوجه کشی شرکت طیور فارس انجام شد. شمار 508 عدد تخم مرغ قابل جوجه کشی نژاد کاب برای 12 روز در شرایط استاندارد (دمای 16 درجه سانتی گراد و رطوبت 75%) نگهداری شدند. در روز چهارم دوره نگهداری (آزمایش نخست)، بافر فسفات و بافر بیکربنات و در روز هفتم دوره نگهداری (آزمایش دوم) ، محلول های ویتامین C ( 75، 50 و 25 میلی گرم)، ویتامین E (75، 50 و 25 واحد بین المللی) و ال-کارنیتین (12، 8 و 2 میلی گرم)، با سرنگ انسولین به سفیده تزریق شد. حجم محلول تزریق شده 75/0 میلی لیتر بود. در هر دو آزمایش، 3 گروه شاهد اختصاص داشت (آب مقطر، سوزن و بدون تزریق). پس از دوره نگهداری، همه تخم ها به دستگاه جوجه کشی منتقل شدند (دمای oC5/37 و رطوبت 75%). درصد جوجه درآوری تیمارهای نیدل و آب مقطر معنی دار نبود. اما جوجه درآوری سایر تیمارها نسبت به گروه شاهد کاهش یافت. بنابراین، تزریق محلول به تنهایی اثری بر جوجه درآوری نداشت، بلکه ماده حل شده در محلول مورد نظر با تغییر محیط پیرامون رویان بر زنده مانی و رشد آن تاثیر گذاشته بود.

کلیدواژه ها

آنتی اکسیدان، بافر، تزریق درون تخم مرغی، جوجه درآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.