بررسی شاخص های پایداری فرهنگی و اجتماعی در شکل گیری موزه (دوره ی پهلوی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF07_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مبین

دانشجوی دکتری، گروه معماری، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، اصفهان، ایران

مهران کاراحمدی

استادیار و عضو هیات علمی، گروه معماری ، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه غیردولتی شهید اشرفی اصفهانی، اصفهان، ایرا ن

چکیده

بیان مسئله: موزه به عنوان فضایی فرهنگی و جامعه شناختی پدیده ی چند وجهی است که مفاهیم گوناگونی از تاریخ، هنر، فرهنگ و اجتماع را به نمایش در می آورد و میراث گذشتگان را به نسل های بعدانتقال می دهد. در دوره ی پهلوی با آغاز تحولات گسترده و گشایش دانشگاه ها و کاوش های باستان شناسی نیاز به این امر هویدا شد و موزه های مهمی در تهران و سایر شهرها ساخته شد. روابط اجتماعی رایج در یک جامعه معماری آن جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و موزه به عنوان ظرفی برای روابط اجتماعی در هر سطح و هر فرهنگی است که در جامعه بازتاب دارد. پایداری فرهنگی و اجتماعی که مفاهیم از توسعه ی پایدار هستند از سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹ شمسی) در برنامه ی توسعه کشورها قرار گرفت و در سال های گذشته در موزه ها نمود پیدا کرده است به گونه ای که موزه ی پایدار را شکل دهنده و باعث هماهنگی اجتماع می دانند.هدف پژوهش: در این پژوهش سعی بر تبیین شاخص های پایداری فرهنگی و اجتماعی در شکل گیری معماری موزه در دوره ی پهلوی شده است.روش پژوهش: این پژوهش از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی و از نوع کیفی و راهبرد نمونه موردی انجام شده است. دو موزه ی دوره ی پهلوی به عنوان نمونه موردی انتخاب شده و به روش کیفی مورد مطالعه قرار گرفته است؛ روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای ، اسنادی و میدانی می باشد.نتیجه گیری: نتیجه ی بررسی موزه ها نشان می دهد که در حوزه ی پایداری فرهنگی و پایداری اجتماعی مواردی که بیشتر دیده شده شامل نگرش بر هویت فرهنگی، ایجاد حس مکان، رعایت تناسبات و هندسه، تاکید بر ارتقا تعاملات اجتماعی ، توجه به ارزش ها تاریخی از طریق خلق فضا می باشد.

کلیدواژه ها

پایداری فرهنگی ، پایداری اجتماعی، موزه ، دوره ی پهلوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.