اثر سطوح مختلف افزودنی میکروبی بر خصوصیات تخمیر و پایداری هوازی ذرت سیلو شده در مراحل مختلف بلوغ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید محمدزاده

دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی

محمد خوروش

غلامرضا قربانی

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی اثرات استفاده توام لاکتوباسیلوس های با تخمیر همگن و ناهمگن در دوزهای مختلف در جهت بهبود تخمیر و پایداری هوازی سیلاژ ذرت در مراحل مختلف بلوغ خصوصا در ذرت سرمازده است. علوفه ذرت سیلویی در ماده خشک 3/25 درصد، 4/29 درصد و 8/29 درصد (سرمازده) برداشت و خرد شد. تیمارها عبارت بودند از سیلاژ ذرت شاهد، سیلاژ ذرت تلقیح شده با لاکتیسیل در سطح cfu/gr105× 5/1 (LB1) و سیلاژ ذرت تلقیح شده با لاکتیسیل در سطح cfu/gr105× 3 (LB2). سیلاژها در سیلوهای آزمایشگاهی پر شدند و پس از 120 روز از تخمیر باز و آنالیز شدند. با افزایش بلوغ علوفه ذرت سیلویی، میزان قند محلول و پروتئین کاهش و pH آن افزایش یافت (05/0> P).در سیلاژ ذرت با ماده خشک کم، غلظت لاکتات و استات با اضافه کردن سطح افزودنی افزایش یافت (01/0> P). اگر چه در سیلاژ ذرت با ماده خشک بالا و سیلاژ ذرت سرمازده نیز غلظت استات در LB2 بالاتر از LB1 بود، اما با ضافه کردن سطح افزودنی غلظت لاکتات کاهش نشان داد (01/0> P). غلظت استات در سیلاژهای با ماده خشک بالا بیشتر بود (01/0> P). پایداری هوازی تفاوتی بین تیمارها نداشت. اما سیلاژهای با ماده خشک بالا پایداری هوازی کمتری نسبت به سیلاژ ذرت با رطوبت بالا داشتند (01/0> P). استفاده همزمان از باکتری های با تخمیر همگن و ناهمگن توانست هم تخمیر را بهبود بخشد و هم از کاهش پایداری هوازی سیلاژ ممانعت کند.

کلیدواژه ها

لاکتوباسیلوس بوکنری، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، علوفه ذرت سرمازده، پایداری هوازی، علوفه ذرت با ماده خشک کم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.