بهینه سازی خواص تخته خرده چوب- سیمان ساخته شده از ساقه پنبه و خاک اره با ماده افزودنی کلرید کلسیم (CaCl۲)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-7-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی ناظریان مرتضی ناظریان

دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل

وجیهه صادقی پناه

کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.

رحیم محبی گرگری

مربی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.

بابک نصرتی ششکل

استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی رفتار هیدراتاسیون و خواص مکانیکی تخته خرده چوب -سیمان ساخته شده ازساقه پنبه و صنوبر و نیز خاک اره، حاوی مواد افزودنی CaCl۲ در نسبت های مختلف وزنیمی باشد. در ابتدا، زمان انعقاد خمیر سیمانی حاوی مقادیر مختلف ماده افزودنی CaCl۲و ذرات چوبی و ساقه پنبهتعیین شد. همچنین اثر میزان ماده افزودنی CaCl۲، نسبت وزنیذرات پنبه به خرده چوب صنوبر، و درصد خاک اره بر روی مقاومت خمشی، مدول خمشی و چسبندگی داخلیتخته خرده چوب-سیمان توسط روش سطح پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظوربهینه سازی خواص تخته ها، معادله مدل ریاضی (توابع پاسخ درجه دو) توسط برنامه شبیه سازی کامپیوتری انجام گردید. نتایج نشان داد که مقادیر پیش بینی شده، انطباق مناسبی با مقادیر واقعی دارد (ضریب تبیینR۲ برای مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی به ترتیب برابر ۹۳/۰، ۹۰/۰، ۹۵/۰ بوده اند). همچنین معلوم شد که روش سطح پاسخ می تواند به طور موثر برای مدل سازی خواص تخته ها بکار رود. بر اساس نتایج بدست آمده، با کاربرد ساقه پنبه به صنوبر با نسبت وزنی ۴۳:۵۷ مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی به میزان حداکثر خود رسید. هم زمان استفاده از ماده افزودنی تا حد ۵/۴ درصد و خاک اره تا حد ۹ درصدتاثیر مثبتی بر روی خواص تخته ها داشته اند.

کلیدواژه ها

تخته خرده چوب-سیمان, پنبه, خاک اره, خواص مکانیکی, ماده افزودنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.