جذب آب و واکشیدگی ضخامت طولانی مدت و تعیین مشخصه های آن ها در نانوکامپوزیت های آرد چوب/پلی پروپیلن/نانو سیلیس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-7-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اسمعیلی مقدم

کارشناسی ارشد فرآورده های چندسازه چوب دانشگاه زابل و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

عبدالله نجفی

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس.

افسانه شهرکی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

بهروز ملکیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر نانو سیلیس بر جذب آب و واکشیدگی ضخامت طولانی مدت، ضریب انتشار رطوبت و نرخ واکشیدگی ضخامت نانوکامپوزیت چوب پلاستیک انجام گردید. برای این منظور آرد چوب با نسبت وزنی ۶۰ درصد با پلی پروپیلن به همراه phc ۲ جفت کننده انیدرید مالئیک جفت شده با پلی پروپیلن در داخل دستگاه مخلوط کن داخلی مخلوط گردید. نانو سیلیس نیز با نسبت های وزنی ۰، ۱، ۳ و phc ۵ به عنوان تقویت کننده مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت نمونه های آزمونی با استفاده از دستگاه تزریق ساخته شدند. سپس جذب آب و واکشیدگی ضخامت طولانی مدت نمونه ها طی ۱۸۴۸ ساعت مطابق با استاندارد ASTM اندازه گیری شدند. ضریب انتشار رطوبت و نرخ واکشیدگی ضخامت به منظور بررسی دقیق تر رفتار جذب آب و واکشیدگی ضخامت طولانی مدت نانوکامپوزیت های چوب پلاستیک نیز محاسبه گردید. جهت اطمینان از ایجاد پیوند هیدروژنی بین گروه های هیدروکسیل ذرات نانو سیلیس با گروه های هیدروکسیل آرد چوب از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز استفاده گردید. نتایج نشان داد که رفتار جذب آب نانوکامپوزیت مورد مطالعه مطابق با قانون فیک است بعلاوه با افزایش نانو ذرات سیلیس، جذب آب و واکشیدگی ضخامت طولانی مدت و ضریب انتشار رطوبت در نانوکامپوزیت چوب پلاستیک کاهش یافت. نتایج طیف سنجی مادون قرمز نیز حاکی از وجود پیوند هیدروژنی بین نانو سیلیس و آرد چوب بود. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بعد از ۱۸۴۸ ساعت غوطه وری، نانو سیلیس در سطح اطمینان ۹۹ درصد بر جذب آب و واکشیدگی ضخامت تاثیر معنی داری داشت به طوری که تیمار حاوی ۵ درصد نانو سیلیس به عنوان تیمار برتر انتخاب شد.

کلیدواژه ها

ضریب انتشار رطوبت, نرخ واکشیدگی ضخامت, نانو سیلیس, طیف سنجی مادون قرمز, جذب آب طولانی مدت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.