ارائه یک مدل ریاضی تامین انرژی الکتریکی پایدار در ریزشبکه متصل به شبکه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPPR-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم محمدی بوساری

دانشگاه پیام نور

فرید قادری

دانشگاه تهران

رکسانا فکری

دانشگاه پیام نور

محمود نعیمی

دانشگاه آزاد

چکیده

امروزه توسعه ریزشبکه­ها به عنوان مولفه­های اساسی شبکه­های هوشمند، یکی از اهداف اصلی پژوهش­ها در صنعت برق به شمار می آید. ریزشبکه­ها با افزایش سهم نفوذ منابع انرژی تجدیدپذیر و امکان تجارت انتشار کربن، مسیر دست یابی به عرضه انرژی پایدار را هموار می­سازند. این مقاله، بهبود و ارتقای مدیریت عملیات یک ریزشبکه متصل به شبکه را در منطقه بفراجرد از توابع استان اردبیل دنبال می­کند. بدین منظور، عملیات زمان­بندی در یک ریزشبکه، شامل انواع مختلفی از منابع توان، اعم از تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر به همراه ذخیره­ساز انرژی در قالب یک مساله ریاضی چندهدفه مدل­سازی می­گردد. این مدل ریاضی، به صورت همزمان بیشینه­سازی درآمد ریزشبکه، کمینه­سازی انتشار آلاینده­ها و کمینه­سازی هزینه­های آن را با توجه به ملاحظات پیمان کیوتو و با هدف تامین باری پایدار دنبال می­کند. برای حل این مساله، از روش ترکیبی بهینه­سازی لکسیکوگراف و اپسیلون محدودیت تکامل یافته به منظور دستیابی به جواب­های کارا و تشکیل جبهه پارتو استفاده می­شود. انتخاب جواب مرجح­ از بین جواب­های بهینه پارتو با استفاده از روش تصمیم گیری فازی خواهد بود. سپس مدل پیشنهادی مورد ارزیابی قرار می­گیرد و نتایج تحلیل حساسیت نشان می­دهد مدل ریاضی پیشنهادی با استفاده از روش حل بکارگرفته شده، با نگاهی جامع بر ابعاد اقتصادی/ زیست محیطی بهره برداری از واحد­های تولید مختلف یک ریزشبکه، در افق زمانی ۲۴ ساعته، رویکردی کارا و موثر جهت توسعه، بهبود و کاربردی نمودن مدل­های زمان بندی عملیات ریزشبکه­ها فراهم می­آورد.  

کلیدواژه ها

: Electricity energy supply management, Economic/environmental load distribution, Sustainable energy development, Multi-objective optimization, Microgrid, مدیریت تامین انرژی الکتریکی, توزیع اقتصادی- زیست محیطی بار, توسعه پایدار, بهینه سازی چندهدفه, ریزشبکه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.