روش های پژوهشی و تولید محصولات با ترکیبات لومینسانس در معماری و فضاهای شهری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JICERS-13-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلشن فرضی

دانشگاه مازندران

عباسعلی شاهرودی

دانشگاه مازندران

محمد جواد چایچی

دانشگاه مازندران

چکیده

تحقیق و پژوهش بر روی مواد جدید افق های جدیدی را بروی طراحان معمار و سازه قرار می دهد. تحقیقات علمی در مورد مواد درخشان دارای سابقه ای طولانی به مدت بیش از ۱۰۰ سال است و تحقیق در مورد مواد درخشان و لومینسانس به طور چشمگیری تکامل یافته است. در مسیر پیشرفت روز افزون، روز به روز بر قابلیت های مصالح افزوده شده و انسان، همواره شاهد معرفی مصالح جدید به عرصه ساخت و ساز بوده است. امروزه با توجه به ذخایر محدود انرژی در جهان از جمله سوخت های فسیلی، دیگر نمی توان به منابع موجود متکی بود. یکی از مهمترین مصرف کننده سوخت های فسیلی در جهان روشنایی است. روشنایی، در طراحی فضاها و محوطه هایی که در شب مورد استفاده قرار می گیرند نقش اساسی دارد. از آنجائیکه پیش بینی و آینده نگری همواره مورد توجه مهندسان و پژوهشگران بوده است، یکی از این راهکار ها هوشمند سازی و بطور خاص استفاده از مواد و مصالح هوشمند می باشد، لذا این مقاله، به معرفی مواد دارای خاصیت لومینسانس (تابناکی)، نحوه ی عملکرد آنها و از همه مهمتر نحوه ی بکارگیری آنها در حوزه های مختلف که در کشورهای پیشرفته مورد تحقیق واقع شده و به مرحله اجرا درآمده اند، می پردازد. امید آنکه شناخت و استفاده از آن ها به صورت عملی در حوزه های مختلف، ما را در بکارگیری این نوع مصالح که مهمترین مزیت آن مدیریت هوشمند انرژی است ترغیب نماید. 

کلیدواژه ها

لومینسانس, فسفر, فتولومینسانس, معماری, فضاهای شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.