بررسی نقش سرمایه و رفاه اجتماعی در بین روستاییان: مورد روستای ناوبندی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگلداری

علیرضا صالحی

استادیار جنگلداری دانشکده ی کشاورزی دانشگاه یاسوج

مصطفی احمدوند

استادیارترویج کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

چکیده

سرمایه ی اجتماعی، یکی از مهم ترین شاخصه‌های رشد و توسعه ی هر جامعه‌ای به شمار می‌آید. و رفاه اجتماعی هسته مرکزی توسعه اجتماعی را شکل می دهد، با توجه به شرایط اقلیمی کشور، توجه فعالیت های بیابان زدایی بدلیل دستاوردهای مثبت اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و اکولوژیکی آن، امری غیر قابل انکار است. گونه گزشاهی(aphilla Tamarix) از جمله گونه های مقاوم به شرایط نامساعد اقلیمی و خاک بوده، و بدلیل رشد مناسب در این شرایط جنگل کاری های وسیعی از آن در مناطق روستایی جنوب جهت استفاده های سنتی و صنعتی از گذشته های دور بوجود آمده است. هدف این مقاله، بررسی سرمایه و رفاه اجتماعی در میان افراد دارای/ بدون گزکاری در روستای ناوبندی شهرستان لامرد در آبان 1389 بوده است. این پژوهش به روش پیمایش و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام گرفت. روایی ابزار پژوهش با استفاده از نظرات اساتید و کارشناسان و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ برای سرمایه و رفاه اجتماعی به میزان 73/0و 72/0 برآورد شد. نتایج این پژوهش نشان داده است که بین سرمایه ی اجتماعی پاسخ گویان و متغیرهای شغل اصلی و داشتن/ نداشتن گز، رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد، ولی بین رفاه آنان و دیگر عوامل رابطه ی مثبت و معنی داری وجود ندارد. افزون بر این بین سرمایه اجتماعی و رفاه اجتماعی از نظر آماری معنی دار نمی باشد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، شهرستان لامرد، گزشاهی، رفاه اجتماعی، روستای ناوبندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.