سیاست های راهبردی دولت اوباما بعد از تحولات درون سیستمی منطقه خاورمیانه با محوریت انقلاب های مردمی ۲۰۱۱

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاسی جهان اسلام، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PRIW-5-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ترکاشوند

روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی

غلامرضا کریمی

گروه روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی

چکیده

وقوع بیداری اسلامی در سال ۲۰۱۱ میلادی در مهم ترین بخش از جهان اسلام و تداوم اعتراضات در عربستان سعودی، اردن و بحرین و احتمال گسترش آن به دیگر کشورهای عرب موجب بر هم خوردن نظم پیشین در منطقه، میزان و نحوه اقدامات قدرت های منطقه ای، بین منطقه ای و فرا منطقه ای شده است. در چنین شرایطی که حفظ نظم پیشین به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن این تحولات برای آمریکا غیرممکن شد، این کشور تلاش کرد از طریق مدیریت برخی از این تحولات، شرایط را برای تشکیل نظمی جدید فراهم آورد. حال چگونه آمریکا در ایجاد نظم های جدید امنیتی در خاورمیانه در پرتو تحولات انقلابی در کشورهای عربی تاثیرگذار بوده است؟ در پاسخ به سوال این فرضیه مطرح شده که در پرتو تحولات عربی سال ۲۰۱۱، نظم امنیتی هژمون محور در منطقه خاورمیانه بر پایه قدرت هوشمند و دیپلماسی عمومی ایالات متحده آمریکا به نظم مبتنی بر عمل گرایی تغییریافته است. لذا، با توجه به این تحولات آمریکا باید سیاست مداخله جویانه خود را تغییر داده و به خواست و اراده مردم منطقه احترام گذاشته و سیاست های خود را متناسب با این موضوع بازتعریف نماید.

کلیدواژه ها

Popular revolutions, Security Arrangements, Security Suites, Pragmatism, America., انقلاب های مردمی, نظم های امنیتی, مجموعه های امنیتی, عمل گرایی, ایالات متحده آمریکا.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.