بررسی تاثیر پلاسما جت سرد گاز ھلیوم با فشار اتمسفر بر روند ترمیم زخم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: ANIMALB05_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین خرمی

دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

مقدمه: افراد زیادی در سراسر جهان از زخم های مزمن رنج می برند که از جمله علل اصلی ایجاد آنها می توان به دیابت،چاقی، زخم های وریدی و آسیب های نخاعی اشاره داشت. زخم فشاری یکی از مشکلات رایج بیماران با صدمات نخاعی، افرادمسن و بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه به شمار میرود. در این مطالعه اثر های پلاسمای سرد بر فرآیند ترمیم زخمفشاری مورد بررسی قرار گرفته است.روش بررسی: در این مطالعه به منظور تولید پلاسمای غیرحرارتی گاز هلیوم تحت اعمال یک ولتاژ بالا (۵kv) و فرکانس (KHz۲۵) قرار داده شد و سپس توان و دمای بهینه از طریق مشخصه یابی پلاسما تعیین گردید. برای ایجاد زخم فشاری، پوست حیوان به مدت ۸ ساعت بین دو مگنت با قطر ۱۰ و ضخامت ۵ میلی متر قرار گرفت. زخم ها به صورت تصادفی در دو گروهکنترل و درمان با پلاسما مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه درمان با پلاسما، زخم ها به مدت ۵ روز، روزانه ۳ بار و هرباربه مدت ۶۰ ثانیه تحت تابش پلاسما قرار گرفتند. در روزهای ۷ و ۲۱ پس از ایجاد زخم، از زخمها نمونهبرداری و آزمون بیومکانیکی از نوع کشش پذیری روی آن ها انجام شد. فرآیند بهبود زخم نیز با اندازه گیری مساحت سطح زخم در روزهای مختلف دوره درمان مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: بررسی تغییرات سطح زخم نشان داد که پلاسما بهصورت معنیدار منجر به تسریع بسته شدن سطح زخم می شود.علاوه براین شواهد مطالعات بیومکانیکی در مقایسه با گروه کنترل، بیانگر تاثیر پلاسما در افزایش قدرت مکانیکی و مقاومتبافت ترمیم یافته در برابر پارگی می باشد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر در توافق با تحقیقات پیشین نشان داد که پلاسمای سرد با افزایش میزان انقباضزخم و قدرتمکانیکی بافت در تسریع فرآیند بهبود زخم اثر های مثبتی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

ترمیم زخم، زخم فشاری، پلاسمای سرد، کشش پذیریی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.