انسان آرمانی از منظر هندوییزم

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: فصلنامه فقه و اصول، دوره: 35، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FIQH-35-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیاض قرایی

فردوسی

چکیده

در این مقاله اوصاف و خصال انسان آرمانی و نمونه هندوییزم با توجه به مبانی انسان شناختی و جهان شناختی این مکتب، تحت عناوین ذیل، مورد بررسی قرار گرفته است:۱. جایگاه انسان آرمانی در تعالیم هندو ۱ ۱. اصول چهارگانه هندو۲ ۱. اهداف چهارگانه هندو۳ ۱. طرق چهارگانه رستگاری هندو۴ ۱. مراحل چهارگانه زندگی هندو۲. انسان آرمانی از منظر مکاتب مختلف هندو۱ ۲. انسان آرمانی از دیدگاه مکتب یوگا (Yoga Darśana)، مظهر «یوگا مارگه» یا «طریق ریاضت»۲ ۲. انسان آرمانی از دیدگاه مکتب ودانته (Vedānta Darśana)، مظهر «جنانه مارگه» یا «طریق علم»۳ ۲. انسان آرمانی از دیدگاه مکتب بکتی (Bhakti)، مظهر «بکتی مارگه» یا «طریق عشق»لازم به یادآوری است، از میان مکاتب فرعی سه گانه مکتب «ودانته»، بیشتر نظر به «ادوایته ودانته» (Advaita Vedānta) به عنوان مهمترین آنها بوده است.

کلیدواژه ها

هندو, موکشه, یوگا, جنانه, بکتی, ودانته و مایا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.