مقایسه و ارزیابی کاربرد روش زمین آماری کریجینگ با شعاع تأثیرهای مختلف برای برآورد شاخص فرسایش پذیری خاک دشت ارومیه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_226
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیژن طالب پورششوان

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

رضا سکوتی اسکویی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آغربی

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی توزیع مکانی شاخص فرسایش پذیری خاک با شعاع های تأثیر متفاوت در بخش جنوبی دشت ارومیه واقع در استان آذربایجانغربی به انجام رسیده است. برای دستیابی به این هدف، از تعداد 40 پروفیل نمونه خاک سطحی برداشت شده، آزمایشات بافت و ماده آلی بر روی آنها انجام شد. ساختمان خاک در محل تعیین گردید. با استفاده از این داده ها و بهره گیری از نرم افزار USLE میزان شاخص فرسایش پذیری ( K ) محاسبه شد. فاصله پروفیل ها بین 1400 تا 2500 متر متغیر بود. برای برآورد شاخص مذکور در نقاط نمونه برداری نشده، از روش های کریجینک در محیط + GS استفاده شد. در انتخاب شعاع تأثیر مناسب، روش Cross Validation و دو پارامتر آماری MBE (خطا از داده های واقعی)و MAE (انحراف از داده های واقعی) به همراه محاسبه خطای نیم تغییر نما استفاده شد. پس از انتخاب شعاع تأثیر مناسب، بوسیله روش کریجینگ در دو شعاع تأثیر مختلف 7000 متر (مدل 1)و 18000 متر(مدل 2) شاخص فرسایش پذیری تخمین زده شد و با هم مقایسه گردید. بنا به نتایج به دست آمده و تفسیر نقشه های رسم شده نتایج ( مدل 1) با واقعیت همخوانی بیشتر و خطای کمتری (0.001) داشت.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی :آذربایجان غربی ، شاخص فرسایش پذیری ، کریجینگ ،USLE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.