اثرات تجمعی و باقیمانده لجن فاضلاب بر فسفر آلی و معدنی قابل دسترس استخراج شده توسط بیکربنات سدیم
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1089
نویسندگان
استادیاران گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
استاد، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیاران گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
کمبود مواد آلی در خاک های کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک از یک سو و تولید انبوه مواد زائد نظیر لجن فاضلاب از سوی دیگر، استفاده آگاهانه از این مواد به عنوان کود آلی را ایجاب می کند. در این تحقیق اثرات تجمعی و باقیمانده کود لجن فاضلاب بر فسفر معدنی و آلی قابل دسترس توسط گندم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های خاک از کرت های با سابقه 1، 3 و 5 سال کوددهی لجن فاضلاب در دو سطح 50 و 100 تن در هکتار جمع آوری شد. یک نمونه خاک نیز از تیمار شاهد ( تیمار بدون کوددهی) برداشت شد. مقدار فسفر آلی و معدنی قابل دسترس در نمونه های خاک توسط بیکربنات سدیم 5/0 مولار (5/8=pH) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار و سال های کاربرد لجن فاضلاب فسفر آلی و معدنی قابل دسترس خاک در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری افزایش یافت. بیشترین مقدار فسفر آلی قابل دسترس (3/20 میلی گرم در کیلوگرم) در سطح 100 تن در هکتار لجن فاضلاب با سابقه 5 سال کاربرد مشاهده شد. بررسی اثرات باقیمانده لجن فاضلاب نشان داد که با گذشت 4 سال از کاربرد لجن در تیمار 1 سال کوددهی، هنوز مقدار فسفر معدنی و آلی قابل دسترس خاک در حد تأمین نیاز گیاه است. نتایج این تحقیق نشان داد که لجن فاضلاب قادر است به عنوان یک منبع پایدار، فسفر مورد نیاز گیاه را در طول چند سال تأمین نمایدکلیدواژه ها
بیکربنات سدیم، قابلیت دسترسی فسفر، کمپوست شهری، لجن فاضلابمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.