مطالعه کانیشناسی رس خاکهای دشت کاکان و رستاق در استانهای کهگیلویه و فارس با اقلیمهای مختلف

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,023

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_215

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

به منظور مطالعهی منشاء و پراکنش کانیهای رسی، خاکهای 14 نیمرخ خاک در مناطق رستاق و کاکان در استانهای فارس و کهگیلویه با اقلیم متفاوت و مواد مادری آهکی بررسی گردیدند. نمونههای رس پس از خالصسازی با روشهای معمولی تحت چهار تیمار منیزیم، منیزیم و گلیسرول، پتاسیم و پتاسیم و حرارت 550 درجهی سانتیگراد قرار گرفته و توسط دستگاه پراش پرتو ایکس مورد بررسی و منحنیهای به دست آمده برای تخمین نیمهکمی رس مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج به دستآمده نشان داد که رسهای اسمکتیت، کلریت، ورمیکولیت، ایلیت، مخلوطلایهها و کوارتز به ترتیب در بخش رس خاکهای منطقهی کاکان بوده است. این در حالی است که در منطقهی رستاق به ترتیب رسهای پالیگورسکیت، کلریت، اسمکتیت، ایلیت، کوارتز و مخلوطلایهها حضور داشتند. با توجه به نتایج به دست آمده و مقایسه تغییرات میزان رس در افقهای مختلف میتوان اظهار نمود که در منطقهی مرطوب کاکان حضور رسهای اسمکتیت و ورمیکولیت احتمالاً منشأ پدوژنیک داشته در حالی که سایر رسها دارای منشأ توارثی میباشند. در منطقه رستاق حضور رس سوزنی شکل پالیگورسکیت احتمالاً دارای هر دو منشأ پدوژنیک و توارثی بوده است. حساسیت زیاد این کانی به هوادیدگی احتمالاً مانع حضور آن در منطقهی کاکان بودهاست. مطالعات SEM به منشأ پدوژنیک این کانی اشاره مینماید

نویسندگان

مرضیه آگاه

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه یاسوج

حمیدرضا اولیایی

استادیاران دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Galan, E. (2006). Genesis of clay minerals. Handbook of Clay ...
  • Gunal, H., and M. D. Ransom. (2006). Genesis and mi ...
  • Khormali, F., and A. Abtahl (2003). Origin and distribution of ...
  • Nadimi, M., and M. H. Farpoor. (2011). Genesis and clay ...
  • Owliaie, H. R., and A. Abtahl (2006). Pedogenesis and clay ...
  • Wilson, M. J. (1999). "The origin and formation of clay ...
  • نمایش کامل مراجع