بررسی پیشرفت های اخیر در پروتکل های مسیریابی آگاه از QoS برای شبکه های حسگر بی سیم زیر اب

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP07_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ترویجی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی علوم و فناوری سپاهان اصفهان

محمدرضا سلطان اقایی

استادیار گروه کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوارسگان اصفهان

مریم بیاتی

استادیار گروه کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی موسسه آموزش عالی علوم و فناوری سپاهان اصفهان

چکیده

در سال های اخیر شبکه های حسگر بی سیم پیشرفت های بی نظیر داشته است. این شبکه ها بنابر قابلیت های گسترده که فراهم نموده در زمینه های مختلفی استفاده شده که یکی از مهم ترین این کاربردها استفاده در محیط زیرآب است. تفاوت ها و خصوصیات منحصر به فرد این کاربرد. باعث ظهور زیرمجموعه ای جدید از شبکه های حسگر تحت عنوان شبکه های حسگر بی سیم زیرآب UWSN گردید. از ویژگی های مهم این شبکه ها می توان به ارتباطات صوتی، همبندی پویا، رسانه ارتباطی متفاوت، وجود شاخص عمق و معماری چندبعدی را اشاره نمود. وجود این مسائل در کنار سایر محدودیت ها UWSN ها باعث شده تا این شبکه ها در تامین کیفیت سرویس دهی QoS ناکارآمد باشند. این در حالی است که بیشتر کاربردهای UWSN کاربردهای مهمی بوده که اساسی ترین ضرورت آن ها پوشش نیازهای QoS است. این مسئله بحث QoS را به یکی از مهم ترین مباحث UWSN ها تبدیل نموده است. در این مقاله قصد بر آن بوده تا یک بررسی جامعی از حوزه مسیریابی UWSNها و به طور دقیق تر بحث مسیریابی QoS محور گردآوری و ارائه گردد. بدین منظور در ابتدا به بحث در ارتباط با مفهوم QoS در UWSNها خواهیم پرداخت. در ادامه انواع پروتکل های مسیریابی کاربردی در این شبکه ها را معرفی کرده و طبقه بندی خواهیم نمود. سپس تعدادی از جدیدترین تحقیقات مرتبط را بررسی، و آن ها را از منظر اهداف، مزایا و معایب تحلیل و ارزیابی خواهیم کرد. در پایان مهم ترین مسائل پیش روی حوزه QoS، UWSNها معرفی شده و پیشنهاداتی برای رفع ان ها ارائه خواهد گردید.

کلیدواژه ها

شبکه های حسگر بی سیم زیرآب، مسیریابی، کیفیت سرویس دهی، قابلیت اطمینان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.