مقایسه و تحلیل روش های مسئله حداکثرسازی نفوذ روی شبکه های اجتماعی تک سطحی و چندسطحی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP07_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین ملکی شبیلویی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

عسگرعلی بویر

دانشیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

بسیاری از روابط پیچیده دنیای واقعی توسط شبکه های مختلف توصیف می شوند. در این شبکه ها کاربران با انواع مختلف برهم کنش ها و تعاملات نقش ایفا می کنند و به عنوان عامل مهم تاثیرگذاری یکدیگر تلقی می شوند. کاربران مختلف دارای میزان نفوذ و تاثیرگذاری متفاوتی هستند. یکی از چالش های مهم، انتخاب کاربران تاثیرگذار با هدف حداکثرسازی میزان تاثیر در شبکه های پیچیده می باشد.بنابراین هدف مسئله حداکثرسازی نفوذ، تلاش برای به حداکثر رساندن تعداد گره های تحت تاثیر با انتخاب حداقل گره های سید بهینه است. به علت رشد و گسترش سریع و روز افزون شبکه های اجتماعی و ارتباطات در این شبکه ها، این مسئله یک حوزه تحقیقاتی فعال می باشد و با توجه به اهمیت عملی آن در حوزه های مختلف، مانند بازاریابی ویروسی، تبلیغات، انتشار افکار عمومی و شایعات، انتشار بیماری و غیره، این مسئله در ابعاد مختلف بررسی شده است و الگوریتم ها و راه حل های متفاوتی در طول سال ها ارائه شده است که هر یک از الگوریتم ها سعی در بهبود گسترش نفوذ و زمان اجرا داشته اند. از طرفی، با توجه به گسترش روابط پیچیده دنیای واقعی و مطرح شدن شبکه های چندسطحی و مطالعات کم در حوزه شبکه های چندسطحی، در این مقاله ابتدا دسته بندی مختصری از الگوریتم های شبکه های تک سطحی و چند سطحی ارائه می شود و در ادامه به مقایسه و تحلیل الگوریتم های روش های چند سطحی پرداخته شده است و در پایان چالش های تحقیقاتی باز برای شبکه های چندسطحی بررسی و ارائه می شود

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، حداکثرسازی نفوذ، شبکه های تک سطحی، شبکه های چندسطحی، گسترش نفوذ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.