ارزیابی برخی پاسخ های فیزیولوژیک و مورفولوژیک سه ژنوتیپ چغندرقند vulgaris L.) (Beta در خاک شور
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
- کد COI اختصاصی: MAST01_191
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1080
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اه
اعضای هیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ش
چکیده
به منظور ارزیابی تحمل، حساسیت و هم چنین مطالعه برخی تغییرات فیزیولوژیک چغندرقند تحت تنش شوری، در سال زراعی 1389-1388، تعداد سه ژنوتیپ مولتی ژرم چغندرقند (13030، 22393 و IC)، در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران، تحت سه سطح شوری از منبع کلرید سدیم (NaCl)، شامل شاهد (صفر)، 100 و 200 میلی مولار به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش شوری، وزن خشک ریشه و اندام هوایی کاهش یافت. هم چنین با افزایش شوری، کاهش در محتوای نسبی آب برگ و پتانسیل اسمزی مشاهده گردید. در صورتی که، نفوذپذیری نسبی غشاء و محتوای پرولین در برگ های تمام ژنوتیپ ها افزایش نشان داد. بر اساس شاخص حساسیت به تنش، در غلظت 200 میلی مولار کلرید سدیم، ژنوتیپ های 13030 و 22393 نیمه متحمل و IC حساس شناخته شدند. با توجه به نتایج به دست آمده افزایش در پرولین نتوانست نشت الکترولیت ها را کاهش داده و موجب بهبود وضعیت آبی گیاه شود. با توجه به نتایج این آزمایش، وزن خشک ریشه می تواند به عنوان یک صفت مهم به منظور غربال کردن ژنوتیپ های مختلف چغندرقند در شرایط تنش شوری مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
پتانسیل اسمزی، چغندرقند، محتوای نسبی آب، نفوذپذیری نسبی غشاءمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.